29 / 03 / 2024

Muğla'da yapılacak hastaneye tapu tahsisi yapılamayınca ihaleye çıkılamadı!

Muğla'da yapılacak hastaneye tapu tahsisi yapılamayınca ihaleye çıkılamadı!

500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tapu tahsisi yapılamayınca ihalesi Aralık ayına ertelendi. Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, hastanenin ihalesi tamamlanır tamamlanmaz temelinİn atılacağını belirtti..



Yapımı yılan hikayesine dönen 500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun "Kurban Bayramından önce hastanenin temelini atacağız, buradan bu müjdeyi size veriyorum" sözü, tahsis engeline takıldı. 80 bin metrekarelik alana yapılacak Tıp Fakültesi Hastanesi'nin, bölgede bulunan ormana ait arazilerin kesin tahsis işlemlerinin yapılamadığı ortaya çıktı. Tahsis işlemi yapılamayınca da  TOKİ  ihaleye çıkamadı ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun verdiği müjdeli haber bürokrasi engeline takılmış oldu. 


Bakan Müezzinoğlu hastane yapımı ile ilgili olarak şunları söylemişti: "Morfoloji binasının bulunduğu bu güzel kampüste hem Muğla halkına hem de üniversitenin Tıp Fakültesi öğrencilerine hizmet verecek 500 yatak kapasiteli modern bir hastanenin temelini atacağız. 


İnşallah kısa sürede tamamlayacağız. Muğla'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin gecikmesinde birçok neden olmuş ama biz artık bu hastaneyi yarın hızla nasıl hizmete açarız ona yoğunlaşıyoruz. Size buradan müjdeyi veriyorum. Kurban Bayramından önce hastanenin temelini atacağız ve üniversite öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlayacak bir hastaneyi Muğla'ya kazandıracağız." 


TEMEL ARALIK'A KALDI


Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, "Yapılmak istenilen hastanenin projeleri tamamlandı ve belediye tarafından onaylandı. Bu bilgiler TOKİ'ye gönderildi. Ancak ihaleye çıkıp bitmesi adına kesin tahsis işlemlerinin yapılması için bize bir yazı gönderildi. Tahsis işlemlerinin yapılacağı alan Orman Bölge Müdürlüğüne ait. Bu yazı üzerinde ilgili mimar arkadaşımızla birlikte Orman Bölge Müdürümüz Ali Yıldırım ile görüştük. Daha önce iki yıllık bir ön izin almıştık, ancak bunu kesin izne çevirmemiz gerekiyor. Bu nedenle Kurban Bayramı'ndan önce ihalesi yapılamadı ve temeli atılmadı. 


Orman Bölge Müdürlüğü'nün istemiş olduğu tüm evrakları tamamladık ve kendilerine teslim ettik. Bu hafta içinde de kesin tahsis işlemleri yapıldı. Artık bu bölge Sağlık Bakanlığı'na ait. Herhangi bir sorun bulunmuyor. 

Bayramdan sonra dosya TOKİ'ye gönderilecek. Tahminimize göre Aralık ayına kadar ihale işlemleri tamamlanacak ve temeli atılacak". 



Habertürk Egeli


Geri Dön