19 / 04 / 2024

Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da kaçak yapılaşma önlenecek!

Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da kaçak yapılaşma önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi' hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da yaşanan kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek...



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi' hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da yaşanan kaçak yapılaşmanın önüne geçileceğini ifade eden Güllüce, "Muğla'daki, Bodrum'daki alanlara da operasyon yapmak için hazırlık yapıyoruz. Muğla ve Bodrum civarında canı isteyen istediği yerde istediği kadar yapmış, istediği binayı yapmış, istediği şekilde kıyı mıyı dinlememiş onlarla ilgili yargıda cebelleşiyoruz. Eninde sonunda yıkacağız onları." dedi. 


Esenboğa Havalimanı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Uçak Hangarında yapılan Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi startına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve davetliler katıldı. Güllüce. Kentsel alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretiminin teknik arkadaşlar bakımından birçok özelliği anlatıldığını ifade ederek, "Bu projeyi DASK'ın yapması ayrı bir güzellik, 1999 öncesi bu kurumlar yoktu. 1999 depreminden sonra deprem sigortası oluşturuldu. 99 depremi bu ülkenin deprem konusunda. konut konusunda, vergisi konusunda sanki bir miladı olmuştur." açıklamasında bulundu. Güllüce, o afeti yaşadıktan sonra ondan alınan tecrübelerle bazı konularda devletin yeniden yapılandığına ve bazı konuların yeniden gündeme getirildiğini kaydederek, "Mühendislikle bazı şeyleri değiştirmiştir. Allah o günleri bir daha göstermesin ama o günlerde iletişime kadar sıkıntılıydık, 8 kilometrelik yolu 4 saatte gittim." diye konuştu. Güllüce, önceki zamanlarda problem olan konuları hatırlatarak, "Bina enventariniz yok. 


Binalarla ilgili belediyelerde yeterli bilgi yok. Birçok alanda teknik bakımdan da problemliydik. Şimdi de tam mükemmel değiliz. Biz haritadan görme tüm Türkiye'nin binalarını hatta binalardaki canlılaşmayı da göreceğiz. Yani biz geç fark ediyoruz." ifadesinde bulundu. Güllüce, yaşanan problemlere Bodrum ve Muğla'da yapılan kaçak yapılaşmalara dikkat çekerek. "Muğla'daki, Bodrum'daki alanlara, oraya da operasyon yapmak için hazırlık yapıyoruz. 


Muğla ve Bodrum civarında canı isteyen istediği yerde istediği kadar yapmış, istediği binayı yapmış, istediği şekilde kıyımıyı dinlememiş, onlarla ilgili yargıda cebelleşiyoruz. Eninde sonunda yıkacağız onları. Bodrum'daki o kıyı tahribatını kıyı talanını yanlarına bırakmayacağız ama keşke bu yapılırken fark edilebilseydi. Şu anda otel haline gelmiş veya mesken haline gelmiş." örneğini verdi. 


"BUGÜN HALAY ÇEKENLER YARIN CEZALARINI ÇEKER" 


Güllüce, Filistin'de yaşanan olaylara dikkat çekerek, "Sabah gelirken gazetelerde görünce hepimizin kimyası bozuluyor, hepimiz anne-babayız. Çocuğun üzerinde onlarca çivi bombası böyle bir şeyi bütün dünyanın gözü önünde çocuk katliamı yapılıyor." şeklinde konuştu. 


Güllüce, dünyanın neresinde olursa olsun bir soykırım yapılıyorsa, insanlara zulüm yapılırsa, çocuklar katlediliyorsa vicdanlı olan herkesin buna karşı çıkması gerektiğini söyledi. Güllüce, "Dilerim ülkeleri yönetenlerin vicdanı olur. Çocuk ve insan soykırımına dur derler. İsrail, Hitler'den aldığı eğitimi başka halklara uygulamaya başladı. Hitlerin es es askerleri Yahudileri katlederken halay çekiyorlardı. O zaman da Hitlerin es esleri halay çekiyorlardı. Sonunda cezalarını çektilerse, bugün halay çekenler cezalarını çekerler diyorum." diyerek yaşanan olaylara tepkisini gösterdi. 


Ayrıntılı Haber 





Geri Dön