25 / 04 / 2024

Bodrum'daki kaçak yapılar için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu! 

Bodrum'daki kaçak yapılar için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu! 

Muğla Bodrum'da imara aykırı ve kaçak yapıldığı iddia edilen yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Söz konusu yapılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 



Muğla'nın Bodrum ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu tespit edilen yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kaçak yapılarla ilgili dosya hazırlayan 3 kişi Cumhuriyet Başsacvılığına suç duyurusunda bulundu. Hazırlanan dilekçeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğüne de gönderen vatandaşlar, kaçak yapıların yıkım sürecinin hızlandırılmasını istiyor.

Şikayet dilekçesinde, Eski Çeşme ve Gökçebel mahallelerindeki bazı yapılarda uygunsuzlukların olduğu iddia edildi.Dilekçede, sahilde bulunan günü birlik alandaki yapılar ve bodrumların da kaçak ve imara aykırı yapılaşmalarla ilgili gerekli işlemlerin başlatılması talep edildi.Ayrıca, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda şüphelilerin tespit edilerek cezalandırılmaları adına kamu davası açılması istemi  yer aldı. Ortakent-Yahşi Bağarası mevkisinde "3. Derece Doğal Sit Alanı" sınırlarında kalan bir parselin mevcut imar durumunun korunması için bir kişi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına müracaat etti.

 

Bakanlık Muğla'da imar aykırı projelerin yıkımını devraldı! 


Geri Dön