25 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 



Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Himmetdede Mahallesi'nde yer alan 8 asırlık tarihi cami, Kocasinan Belediyesi tarafından restore edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi caminin, aslına uygun görünüme kavuşturulduğunu ve ibadete açıldığını belirtti.

Kayseri Kocasinan da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Tarihi ve kültürel eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için üzerlerine düşen her türlü gayreti gösterdiklerini dile getiren Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi olarak birçok alanda yaptığımız çalışmalardan biri de tarihi ve kültürel eserlerin günümüze kazandırılması. Himmetdede Camii ile ilgili çalışmamız da geçmişimizi geleceğe taşıma adına yapmış olduğumuz önemli hizmetlerden biri. Burada yaşayan hemşehrilerimizin sabırsızlıkla beklediği bu çalışmayı en kısa sürede tamamlayarak, camiyi yeniden ibadete açtık." ifadelerini kullandı.

Kayseri'de 6 ilçeye millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön