16 / 04 / 2024

Kayseri Melikgazi'de icradan 10,5 milyon TL'ye satılık 3 taşınmaz!

Kayseri Melikgazi'de icradan 10,5 milyon TL'ye satılık 3 taşınmaz!

T.C. Kayseri 4 İcra Dairesi Kayseri Melikgazi'de yer alan 3 adet taşınması satışa çıkardı. Taşınmazların toplam bedeli ise 10 milyon 535 bin 486 TL olarak belirtiliyor.




T.C. Kayseri 4 İcra Dairesi  Kayseri Melikgazi'de bulunan 3 adet gayrimenkulü 10 milyon 535 bin 486 TL'ye satışa çıkardı. 


İşte ihale ilanı!


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Satışı yapılacak olan taşınmaz Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Anbar Mahallesi, 4654 parsel de kayıtlı 22.142,00 m2 yüzölçümlü kargirfabrika binası ve arsası niteliğindeki taşınmazdır. Taşınmaz üzerindeYahyalı Elma Dünyası isimli tesis bulunmakta olup, bu tesis; idare binasr, depo, satış mağazası, hangar binalarından oluşmaktadır. Taşınmaz çevresinde betonarme bahçe duvarı ile 16. Cadde tarafında demir korkuluk mevcuttur. Taşınmazda toplam 2 adet hangardan oluşan fabrika binası ve idare binası bulunmaktadır. Taşınmazın girişinde renkli kilit parke ve bordürlerle yolların yapılmış olduğu, doğalgaz tesisatının da çekili olduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz üzerinde birbirine bitişik nizamda yapılmış 2 adet idare binası bulunmaktadır. Bu yapılar hangarların dışında yer almakta olup; zemin kat ve 1 normal kattan oluşmaktadır. Ortadaki yapının dış cephesi alüminyum kompozit panellerle ve renkli ısı camlarla kaplanmış; başdaki binanın cephesi ise sıvalı ve boyalı olup, üst kısmı alüminyum levhalarla kaplanmıştır. İki yapı arasında iç kısımdan geçişler bulunmaktadır. Batı yönündeki idare binasının incelenmesinde; giriş kapısı alüminyum doğramadır. Zemin katı; antre, ofis olarak kullanılan 2 adet oda, mutfak, çay ocağı, lavabo ve vvc’den oluşmaktadır. Zeminleri seramik kaplamadır. Duvarları sıvalı ve boyalıdır. İç kapıları amerikan panel kapıdır. Pencereleri PVC doğramalı ve ısı camlıdır. Mutfakta dolaplar yapılı j olup, dökme mermerden tezgah mevcuttur. Lavabo, wc duvarları tavana kadar fayans kaplamadır. Binada iç merpen ile 1. kata çıkılmaktadır. Yapının 1. katı; yönetim kurulu toplantı odası; ofisler, lavabo ve vyc’den oluşmaktadır. Normal zeminler laminat parke kaplama, ıslak hacimler ise seramik kaplamadır. İç kapıları amerikan panel kapıdır. Orta kısımda bulunan idare binasının incelenmesinde; giriş kapısı alüminyum doğramadır. Giriş zemininde önceden meyve satış yeri olarak kullanılan bölüm ile meyve depo alanı bulunmakta olup; keşif tarihinde bu bölümün muhasebe bölümü olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu alanlar PVC doğrama : ile birbirlerinden ayrılmıştır. Zeminler seramik kaplama olup; duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Zemin kattaki diğer bölümlerde geniş bir salon ve 3 adet oda bulunmaktadır. Tavanlarda PVC lambriden ve taş yününden ters tavan yapılıdır. Yapının 1. katına zemin kattan iç merpen ile çıkılmaktadır. Birinci kat, baştaki idare binasının 1. katı ile aynı kotta olmamasına rağmen, ortak kullanılmaktadır.

: Birinci kat genel olarak yönetim odalarından oluşmakta olup, ilave olarak kalite kontrol, mescit ve toplantı salonundan oluşmaktadır. Pencereleri alüminyum doğramadır. İç kapıları amerikan panel kapıdır, iç duvarlar alçı sıvalı ve saten boyalıdır. Normal zeminler laminat parke kaplama; ıslak hacimler ise seramik kaplamadır. Tavanlarda alçıpandan ters tavan yapılı olup, florasan lambalarla aydınlatılmaktadır. Bu yapı; doğalgazlı kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Orta idare binası ile batı yöndeki idare binasının toplam brüt alanı 1.052,00 m2’dir. Taşınmaz üzerindeki hangar binalarının taşıyıcı sistemi; betonarme temel, prefabrik kolon ve kiriş sisteminden I oluşmaktadır. Zemin kattan oluşan tek katlı yapıdır. 2 adet hangardan oluşmaktadır. Hangarların ara duvarları yapılı değildir. Çatısı, çimento esaslı atermit kaplıdır. Bu yapının zemini vakumlu beton kaplamadır. Duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Yapıda 2 adet manuel açılır demir doğramadan araç giriş kapısı bulunmaktadır. Hangarın brüt alanı 2.667,00 m2’dir. Taşınmaz üzerinde ayrıca açık depo kısmı j bulunmaktadır. Yapının taşıyıcı sistemi çelik konstrüksiyon yapılı oyup; kuzey ve batı cephe duvarları yapılıdır. Diğer cephe duvarları j yapılı değildir. Zemini vakumlu beton kaplamadır. Brüt alanı 200,00 m2’dir. Taşınmaz üzerinde ayrıca kapalı dış depo bulunmaktadır, j Yapının etrafında dolgu duvar yapılı olup, ön cephesinde poliüretan köpük dolgulu sandviç panel kaplıdır. Zemini beton yapılı olup, brüt alanı 280,00 m2’dir.

Adresi: Anbar Mahallesi, Organize Sanayi Bölgesi, 16. Cadde, YahyalI Elma Dünyası, Melikgazi / KAYSERİ Yüzölçümü: 22.142 m2

i İmar Durumu: Var, İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında TAKS=0,50; KAKS=0,50+0,20 sundurma olan, sanayi parselidir. Kıymeti: 7.406.726,00 TL KDV Oram: %18

1. Satış Günü: 08/08/2017 günü 14:10-14:15 arası 2. Satış Günü: 26/09/2017 günü 14:10 -14:15 arası Satış Yeri: Kocasinan Belediyesi Mezat Salonu, istasyon Mahallesi, Ziya Sokak, No: 6 Kocasinan / KAYSERİ (Yeni Adliye Binası | Karşısı)


2 NO’LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Satışı yapılacak olan taşınmaz Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Bağpınar Mahallesi, 134 ada, 1 parsel de kayıtlı 6.849,00 m2 yüzölçümlü benzinlik niteliğindeki taşınmazdır. Taşınmaz bulunduğu konum itibariyle teknik alt yapı hizmetleri ile kentsel kamu hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmaz da ofis, market, kanopi, cafeterya, 1. müstakil ev, açık restaurant, mescit, lavabo, wc, 2. müstakil ev, açık havuz, 3. müstakil ev şeklinde yapılar bulunmaktadır. Taşınmaz üzerindeki ofis ve market binası tek katlı ve çatısızdır. İç duvarlar sıvalı ve boyalı olup; zeminler seramik kaplamadır. Pencereleri renkli alüminyum doğramadır. Elektrik ve i su tesisatı mevcut olup, katı yakıt ile ısıtılmaktadır. Brüt alanı 98,00 m2’dir. Cafeterya binası tek katlı bir yapı olup, çatısızdır. İç duvarları i sıvalı ve boyalıdır. Zeminler seramik kaplamadır. Pencereler renkli alüminyum doğramadır. Elektrik ve su tesisatı mevcut olup, katı yakıt ile ısıtılmaktadır. Brüt alanı yaklaşık 130,00 m2’dir. Taşınmaz üzerindeki 1. müstakil ev tek katlı olup, çatısızdır. İç duvarları sıvalı ve boyalıdır. Zeminleri şap kaplamadır. Pencereler ahşap doğramadır. Elektrik ve su tesisatı mevcut olup, katı yakıt ile ısıtılmaktadır.

| Brüt alanı 85,00 m2’dir. Açık restaurant demir doğramadan yapılmıştır. Çatısı demir doğramadan yapılmıştır. Zemini şap kaplamadır. Etrafında bu yapıya ait duvar bulunmamakta olup, açıktır. Elektrik ve su tesisatı mevcuttur. Brüt alanı 68,00 m2’dir. Mescit, lavabo ve vvc’nin bulunduğu yapı tek katlı olup, çatısı yapılı değildir. İç duvarları sıvalı ve boyalıdır. Lavabo ve wc de duvarlar tavana kadar fayans yapılıdır. İç kapılar alüminyum doğramadır. Zeminler seramik kaplamadır. Pencereler renkli alüminyum doğramadır. Elektrik i ve su tesisatı mevcut olup, brüt alanı 84,00 m2’dir. 2. müstakil ev zemin kattan oluşmakta olup, tek katlıdır Çatısı yapılı değildir İç j duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Zeminleri şap kaplamadır. Pencereleri demir doğramadır. Elektrik ve su tesisatı mevcut olup, katı yakıt ile [ ısıtılmaktadır. Brüt alanı 85,00 m2’dir. 3. müstakil ev; zemin kattan oluşmakta olup, tek katlıdır. Çatısı yapılı değildir. İç duvarları sıvalı ve boyalıdır. Zeminleri şap kaplamadır. Pencereler demir doğramadır. Elektrik ve su tesisatı mevcut olup, katı yakıt ile ısıtılmaktadır.


Brüt alanı 45,00 m2’ dir. Taşınmaz üzerindeki havuz yaklaşık 50,00 2 olup, içi şap kaplamadır. Yüksekliği 1,00 m olup, duvarın üstünde üpeştesi yapılıdır. Ofis ve market binası önünde karfopi yapılı olup, dış cephesi M OİL firmasınca kendi şirket renklerine uygun olarak alüminyum levhalarla kapatılmıştır. Kanopinin elektrik tesisatı mevcut olup, zemini renkli kilit parke döşelidir. 4 adet pompa bulunmaktadır. Brüt alanı 110,00 m2’ dir. Taşınmaz üzerinde seyyar trafo mevcut olup, elektrik direği üzerine monte edilmiştir. Direğin yanında da kulübesi mevcut olup, bu yapının da duvarları sıvalı ve boyalıdır. Giriş kapısı demir doğramadandır. Taşınmaza uygun malzeme çekilerek renkli kilit parke ve bordür taşları döşendiği tespit edilmiştir. Taşınmaz üzerinde ayrıca; kayısı, elma, armut, ceviz, ayva gibi meyve ağaçları ile çam, kavak, söğüt gibi ağaçlar mevcuttur. Taşınmaz üzerinde 4 adet akar yakıt pompası (dispenser); bu pompaları besleyen ve her bir pompaya ayrı ayrı bağlanmış 4 adet yer altı akaryakıt tankı ve yine dış ortamda öndeki iki akaryakıt pompasının yanına montaj edilmiş 2 adet ayaklı elektronik yazar kasa tespit edilmiştir. Akaryakıt pompalarında dış ortamda bulunması sebebiyle hafif korozyon aşınması ve paslanma oluşmuştur. Taşınmaz üzerinde 2 adet 7 tonluk; 2 adet 20 tonluk olmak üzere 4 adet akaryakıt tankı bulunmaktadır. Akaryakıt tanklarının yaklaşık 5 yıllık oldukları, ekonomik ömürlerinin tamamlanmamış olduğu, yaklaşık 10 yıl daha kullanılabilir özellikte oldukları tespit edilmiştir. Taşınmaz üzerindeki elektronik yazar kasaların dış ortamda bulunmasına bağlı olarak çalışır vaziyettedir.

Adresi: Gesi Bağpınar Mahallesi, Sivas Bulvarı, No: 733-733 A Melikgazi / KAYSERİ 

Yüzölçümü: 6.849 m2 Arsa Payı:

İmar Durumu: Var, İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında akaryakıt ve LPG istasyonu alanında kalmakta olup, E=0,30, Hmaks: 6,50 m. lejantında kalmaktadır.

Kıymeti: 2.500.000,00 TL KDV Oranı: %18 Kaydındaki Şerhler:

1. Satış Günü: 08/08/2017 günü 14:20 -14:25 arası 2. Satış Günü: 26/09/2017 günü 14:20 -14:25 arası Satış Yeri: Kocasinan Belediyesi Mezat Salonu, İstasyon Mahallesi, Ziya Sokak, No:6 Kocasinan / KAYSERİ (Yeni Adliye Binası Karşısı)


3 NO’LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Kayseri İl, Melikgazi İlçe, 134 Ada No, 2 Parsel No, BAĞPINAR MAHALLESİ, Mahalle/Mevkii, Satışı yapılacak olan taşınmaz Kayseri ili, Melkigazi ilçesi, Bağpınar Mahallesi, 134 ada, 2 parsel de kayıtlı 4.823,00 m2 yüzölçümlü tarla vasfındaki taşınmazdır. Taşınmaz bulunduğu konum itibariyle teknik alt yapı hizmetleri ile kentsel kamu hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Adresi: Gesi Bağpınar Mahallesi, Sivas Bulvarı, No:733A Yanı, Melikgazi / KAYSERİ 


Yüzölçümü: 4.823 m2 

Arsa Payı: İmar Durumu: Var, İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında akaryakıt ve LPG ikmal istasyonu alanında kalmakta olup,  E=0,50; Hmaks:7,50 m. lejantındadır


Kıymeti: 628.760,00 TL 

KDV Oranı: %18

1. Satış Günü: 08/08/2017 günü 14:30 -14:35 arası 2. Satış Günü: 26/09/2017 günü 14:30 -14:35 arası 

Satış Yeri: Kocasinan Belediyesi Mezat Salonu, İstasyon Mahallesi, Ziya Sokak, No: 6 Kocasinan / KAYSERİ (Yeni Adliye Binası Karşısı)


Satış şartları: 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve i satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir, i 2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu | vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedeli ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/21438 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 03/07/2017 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine : irtifak hakkı sahipleri de dahildir. *: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.


Geri Dön