20 / 04 / 2024

Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!

Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!

Kayseri’deki projeler hakkında bilgiler veren Bakan Özhaseki, "Hızlı trenin bu senenin sonunda temelini atmaya başlanacak. 142 kilometrelik bir hat yapılacak" dedi...



Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan tarafından açıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre,  KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Ekonomik teşviklerden biz de faydalanmak istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Kayseri olarak gelişmişliğimiz, teşviklerden faydalanmanın önünde engel olmamalı" dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki toplantıda konuşma yaptı. Özhaseki şu şekilde konuştu; "Hızlı trenin bu senenin sonunda temelini atmaya başlanacak. 142 kilometrelik bir hat yapılacak. Havaalanı ile ilgili projeler başladı, bitmek üzere. 8. ayda en son projeler bitirilerek karar verilecek. Allah izin verirse 9. ayda başlanacak. Sulama kanalları ile ilgili projeleri birebir takip ediyoruz. Burada önemli olan istikrar. İstikrar olmaz ise ekonomi gelişmez. 2002 yılında yabancı yatırım ortağı 400 civarında. Şimdi 60 bine ulaştı. Bu güveni bozmamak, yabancı ortaklıkları artırmamız lazım"


Geri Dön