19 / 04 / 2024

Kayseri'ye yeni raylı sistem hattı ve havaalanı müjdesi!

Kayseri'ye yeni raylı sistem hattı ve havaalanı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kayseri'de yeni raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi ihalesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayseri'de yeni raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi ihalesinde son aşamada olduklarını açıkladı.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; belediyenin yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında yapılan toplantıya video konferansla katılım sağladı. 

Bakan Karaismailoğlu, toplantıda Başkan Büyükkılıç'ın projeler hakkında verdiği bilgileri dinledi.

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi'nin ihalesi için son aşamada olunduğunu ve en kısa süre içerisinde ihalelerin düzenleneceğini belirtti.

Başkan Büyükkılıç ise Bakan Karaismailoğlu'nun yerel yönetimlerin içinden gelmesinin, belediyeler için büyük şans olduğundan bahsetti.

Ulaşım projelerinin büyük öneme sahip olduğunu sözlerine ekleyen Büyükkılıç, Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent raylı sistem hattının Kayseri için çok önemi anlattı.

Yeni havaalanı projesi içerisinde bulunan terminal binaları ve apron konusu hakkında da konuşan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı'ndaki yolcu potansiyelinde artış yaşandığını belirtti.

Toplantıya, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer ve Hülya Nergis ile AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da katılım gösterdi.


Geri Dön