19 / 04 / 2024

Kazım Çizmeci: City's Nişantaşı kaçak değil!

Kazım Çizmeci: City's Nişantaşı kaçak değil!

Nişantaşı City's Genel Müdürü Kazım Çizmeci, City's Nişantaşı binasının hukuka aykırı olarak inşa edildiği ve binanın kaçak duruma düştüğü haberinin doğru olmadığını bildirdi



Kazım Çizmeci yaptığı yazılı açıklamada, "City's Nişantaşı'nın hukuka aykırı olarak inşa edildiğine" dair haber ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapmanın zaruri hale geldiğini belirtti.

Bugünkü bir gazetede çıkan "Danıştay'dan City's Yapısı için Hukuka Aykırı Kararı" başlıklı ve devamında, "City's Nişantaşı binasının hukuka aykırı olarak inşa edildiği ve binanın kaçak duruma düştüğü" yönündeki haberin doğru olmadığını ifade eden Çizmeci, şunları kaydetti:

"Söz konusu dava İstanbul Büyükşehir Belediyesinde meclis üyesi iki kişi tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin meclis onama kararına karşı itiraz üzerine açılmış olup, bu davada yatırımcı olan şirketimiz, yani City's Nişantaşı Alışveriş Merkezi bu davanın tarafı değildir. İdari davalar işlem bazında münferit davalar olup, Büyükşehir Belediyesi meclis kararına karşı açılan bu dava sonucunun; Müktesep hak haline gelen City's iskan belgesini veya iş yeri ruhsatlarını etkilemesi söz konusu değildir. City's Nişantaşı yapısı hakkında kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi ve City's Nişantaşı binasının hukuka aykırı olduğunun iddia edilmesi, gerçek olmayan yanlış algıların doğmasına neden olacaktır. Üstelik City's'in tarafı dahi olmadığı hukuksal sürecin sonucunda da City's'in müktesep haklarına herhangi bir zarar gelmeyeceği açıktır.

Kaldı ki City's Nişantaşı yapısına ait her türlü yasal prosedür tamamlanmış, gerekli tüm yasal izinler inşaat tarihinde hukuken geçerli olan imar planı ve inşaat ruhsatı gereğince hukuken geçerli imar planı ve projesine uygun olarak tamamlanmıştır. İnşaatın tamamlanmasını takiben alışveriş merkezimizin, yapı kullanma izin belgesi (İskan Belgesi) alınmak sureti ile tüm resmi işlemler zamanında, eksiksiz şekilde ve hukuka uygun olarak tamamlanmıştır. Uluslararası çevrelerce Avrupa'nın sayılı alışveriş merkezleri arasında gösterilen ve kısa sürede kamuya mal olmuş City's Nişantaşı hakkındaki yanlış haberler, her gün ortalama yirmi bin vatandaşımızın ziyaret ettiği, Türk halkına ve ülke ekonomisine sağlanan önemli istihdam ve faydaya da büyük zarar vermektedir."
AA

İlgili haber

City's Nişantaşı için kaçak yapı kararı çıktı!


Geri Dön