20 / 04 / 2024

Kdz. Ereğli'de kent meydanına cami projesi meclisten geçti!

Kdz. Ereğli'de kent meydanına cami projesi meclisten geçti!

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eski terminal alınana yapılması için çalışmalar başlattığı ‘İbadet alanı imar planı değişikliği’ meclisten oy çokluğu ile geçti.



Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Ocak ayı 2. Oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında AKM’de düzenlendi.

Pusula Gazetesi'nde yer alan habere göre, ündem maddeleri arasında yer alan ve dünkü oturumda görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edilen ‘Kent Meydanı, Yeraltı Otoparkı ve İbadet Alanı İmar Planı değişikliği maddesi Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü.

Toplantıda söz hakkı isteyen CHP Grup sözcüsü Sertan Ocakçı, komisyonda olduğu gibi yapılan oylamada da imar planı değişikliğine karşı çıktıklarını açıkladı.

Kent meydanına cami yapılmasına çeşitli gerekçelerle karşı çıkan CHP grubunun eleştirileri hakkında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Camiye karşı olmadığınızı söylüyorsunuz. Karşı olmamak başka bir şey, istemek başka bir şey. Bu alana cami, şehrimizin yarınları için bir ihtiyaç. Çarşı bölgesinde bulunan 3 cami merkez nüfusu ve günlük gelen ziyaretçilere yeterli gelmiyor. Kent meydanına cami yapmak istiyoruz ve İnşallah bunu da yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonucunda, CHP grubunun ret oyuna karşılık AK Parti grubunun Evet oyu ile Kent Meydanı, Yeraltı Otoparkı ve İbadet Alanı imar Planı değişikliği 10 oya karşılık 17 oyla kabul edildi.


Geri Dön