29 / 03 / 2024

Kdz. Ereğli'de 20 yıllık muhtar köyüne üçüncü camiyi yaptırıyor!

Kdz. Ereğli'de 20 yıllık muhtar köyüne üçüncü camiyi yaptırıyor!

Kdz.Ereğli’nin en büyük köylerinden biri olan Süleymanbeyler Köyü’nde 1994 yılından bu yana muhtarlık görevini sürdüren İsmail Günaydın, Subaşı Merkez ve Göleviç Camilerinin ardından Süleymenbeyler Merkez Camisinin yapım çalışmalarını başlattı...




Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın, köyüne 3. caminin yapımına başlandığını belirtti.


Kdz. Ereğli’nin en büyük köylerinden biri olan Süleymanbeyler Köyü’nde 1994 yılından bu yana muhtarlık görevini sürdüren İsmail Günaydın, Subaşı Merkez ve Göleviç Camilerinin ardından Süleymenbeyler Merkez Camisinin yapım çalışmalarını başlattı. Süleymanbeyler Merkez Camisinin 2. Kat betonunun atılması nedeniyle kurban kesilirken, gelen misafirlere kavurma, pilav ve tatlı ikramında bulunuldu.


20 YILDA 3 CAMİ, 1 OKUL VE 1 KÖY KONAĞI


Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın yapımına başlanan caminin bulunduğu yerde eski bir cami olduğunu ve ihtiyaca cevap vermediği için yenisini yaptıklarını söyledi. Günaydın açıklamasında “Ben 1994 yılında ilk kez muhtarlık görevine seçildim. Köyümüze ilk olarak işadamlarımızın desteği ile 30 derslikli Süleyman Demirel İlköğretim okulunu yaptık. Ardından Göleviç ve Subaşı mahallelerimizdeki camilerimiz çok eskiydi. Subaşına büyük bir cami yaptık. Yine aynı şekilde Göleviç mahallemizde ki camimizi de yeniden yaptık. Süleymanbeyler Merkez Mahallesi’ndeki camimizde hem küçük hem de kullanışsızdı. Artık ihtiyaca cevap vermeyecek duruma geldi. Caminin yapımı için biz de kolları sıvadık ve çalışmalara başladık. Şükürler olsun şu anda 1. Katın üstünün betonunu atıyoruz. Bundan sonra bir yarım kat ve üst kat betonu var. En kısa zamanda bu camimizin yapımını da bitirip hizmete açmak istiyoruz. Bu günde 1. Katın üst betonunu attık. Köylülerimizle birlikte burada kurban kestik. Gelen misafirlerimize kavurma, pilav ve tatlı ikram ediyoruz” dedi. Günaydın caminin yapımında kendilerine yardım eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başta olmak üzere İşadamları Süleyman Aygün, İlhami Yazıcıoğlu ve Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’a teşekkür etti.


KÖY KONAĞINDA Kİ TEKSTİL ATÖLYESİNDE 60 KADIN ÇALIŞIYOR


Cami ve okul yapımının yanı sıra Sülaymenbeyler Köyü’ne 300 metre kare alanı bulunan köy konağı yaptıklarını ve burasını bir tekstil firmasına kiraya verdiklerini belirten Günaydın “Bu tekstil atölyesinde 60 kişi çalışıyor. Çalışanların büyük çoğunluğu kadınlarımız. Hepside maaşlarını düzenli alarak evlerinin geçimine katkı sunuyorlar” dedi.


ERDOĞAN: “BU HİZMETLER BİRLİK VE BERABERLİK SAYESİNDE YAPILIYOR”


Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ise bu tür hizmetlerin birlik ve beraberlik sayesinde yapıldığını söyledi. Ereğli’de daha önce Sağlık Meslek Lisesi, Armutçuk Göğüs Hastalıkları hastanesi gibi projelerin hayata geçirilmesine öncülük ettiklerini, Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın’ın da dernekte uzun yıllardır yöneticilik yaptığını dile getiren Erdoğan “Bu hizmetler bir gönül ve sevda işidir. Süleymanbeyler Köyü’nde halkımız birlik ve beraberlik içerisinde. Yoksa bu birlik-beraberlik olmasa bu hizmetleri yapmak o kadar kolay olmaz. Hayırsever işadamlarımız maddi imkanları ölçüsünde bu eserlere katkı sunuyorlar. Bizde Ereğli Verem Savaş Derneği olarak fakirlerimiz kumanya yardımı, ev yapımı gibi yardımların yanı sıra bu tür hizmetlerin yapılmasına da destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Kdz. Ereğli Haber


Geri Dön