26 / 04 / 2024

Keçiören Hurdacılar kavşağına ‘U’ dönüşü köprüsü!

Keçiören Hurdacılar kavşağına ‘U’ dönüşü köprüsü!

Büyükşehir Belediyesi, Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi kavşağına yeni bir bağlantı noktası inşa ediyor.



Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Çevre otoyolunun en yoğun olduğu noktanın, Anadolu Bulvarı ile kesiştiği ve Hurdacılar Sitesi'nin bulunduğu bağlantı noktası olduğunu belirterek projenin ilk aşamasına dair bilgiler verdi.


IŞIKTA BEKLEMEDEN GEÇİŞ

Üçpınar, "Özellikle sabah ve akşam pik saatlerde bu bağlantıdaki yoğunluklar nedeniyle araçlar, otoyolda uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu da kesintisiz ulaşım yolu olma özelliği taşıyan çevre otoyolunda trafik güvenliğini olumsuz etkiliyor. Bu projeyle, Hurdacılar Sitesi kavşağındaki trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz. Projenin ilk kısmı olan Hurdacılar Sitesi 'U' dönüş köprüsünün yapımına başladık ve 2 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz" dedi. Üçpınar, Hurdacılar Üst Geçit Köprüsü'nün 3 şeritli, 60 metre uzunluğunda olacağını ve 54 fore kazıkla imal edileceğini söyledi. Üçpınar, ilk etap bittiğinde, Keçiören'den Anadolu Bulvarı yönüne dönecek araçların, hiç ışıkta beklemeden Hurdacılar Sitesi tarafında U dönüş köprüsüyle transit ilerleyebileceğini söyledi.



Sabah


Geri Dön