19 / 04 / 2024

Keçiören'de dönüşüm iddiası konut fiyatlarını yükseltti!

Keçiören'de dönüşüm iddiası konut fiyatlarını yükseltti!

Keçiören Kamil Ocak Mahallesi'nde dolasan kentsel dönüşüm dedikodusu mahalledeki daire fiyatlarını uçurdu. Konuyu Habervaktim'e değerlendiren Kamil Ocak Mahallesi Muhtarı Kemal Kusdoğan, kentsel dönüşüm dedikodusuyla daire fiyatlarının 2-3 kat arttığını b



Keçiören Kamil Ocak Mahallesi'nde dolasan kentsel dönüşüm dedikodusu mahalledeki daire fiyatlarını uçurdu. Konuyu Habervaktim'e değerlendiren Kamil Ocak Mahallesi Muhtarı Kemal Kusdoğan, kentsel dönüşüm dedikodusuyla daire fiyatlarının 2 - 3 kat arttığını belirtti. 


KEÇİÖREN'DE önemli noktalarından biri olan Kamil Ocak Mahallesi'nde kentsel dönüşüm dedikodusu ev fiyatlarım uçurdu. Mahallenin kentsel dönüşüme açılmayacağının bunun bir söylenti olduğunu belirten Kamil Ocak Mahallesi Muhtan Kemal Kuşdoğan, "40 yıl önce yapılmış binaya 150 200 bin lira istiyorlar' şeklinde konuştu. 


BAŞKANIMIZ MUSTAFA AK'LA GÖRÜŞTÜM 


Muhabirimiz Uğur Öğüt'e konuşan Kemal Kuşdoğan, "Mahallemizde kentsel dönüşümle ilgili bir söylenti yayıldı. İşte mahallemizde kentsel dönüşüm olacak deniliyor. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak'la görüştüm böyle bir durumun olmadığını kentsel dönüşüm çalışmasının en aşağı 50 bin dönüm arazide olabileceğini ve arazinin de boş veya gecekondudan oluşması gerektiği ifadesini kullandı" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ALAKALI HİÇBİR ÇALIŞMA YOKTUR 


Daire fiyatlarının kentsel dönüşüm dedikodusu sonrası 2-3 kat arttığını söyleyen Kuşdoğan, "Bizim mahallemiz 6 bin 500 haneden oluşan 1940'larda kurulmuş bir mahalle. 1940'tan bu tarafa da zaman içinde binalaşmış, binalanmız eski >r. Ancak kentsel dönüşüm mahallede bir" dedikodu olarak yayıldı buda daire yenilenmesi gerekiyor. 

fiyatlarını uçurdu. Çevremizde Çaldıran, Bağlarbaşı, Şefkat Mahallesi, Hasköy Mahallesi bulunuyor. 

Buralarda yapılmış yeni daireler 100 - 120 bin lira bizim burada 40 yıl önce yapılmış binaya gidiyorsunuz adam 150 - 200 bin lira istiyor. 80 - 90 metre kare, eski yapı daire niye bu kadar istiyorsunuz diyorum vatandaşa. Muhtarım senin haberin yok herhalde, bizim mahalleye kentsel dönüşüm geldi daire yapılınca 300 - 400 bin lira olacak söyleminde bulunuyorlar. Mahallemizde kentsel dönüşümle alakalı hiçbir çalışma yoktur" ifadelerini kullandı. 


DAİRELERİMİZİN YENİLENMESİ GEREK 

Mahalledeki dairelerin çok eski olduğunu belirten Kuşdoğan, "Tabiî ki mahallemiz 1940'larda kurulmuş olduğundan böyle bir çalışma olması mutlaka gerekiyor ama bugün ama yarın şuanda öyle bir durum yok söylenti. Ama olması gereken bir mahalle binalarımızın yenilenmesi lazım. Bu ancak şöyle olabilir Belediye Başkanımız 3 olan kat kotamızı 5 - 6'ya çıkararak binalarımızın yenilenmesine yardımcı olabilir. Ada birleştirme yoluyla da 4 5 bina birleştirilerek kat sayısı arttırılarak yapılabilir. Ama böyle bir şeyde yok. Mahalle sakinlerine de durumu anlatıyorum ama maalesef mahallemizde daire fiyatları uçtu gitti" diye konuştu. 


Haber Vaktim


Geri Dön