25 / 04 / 2024

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.



Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yaptığı açıklamada "Türkiye'de olmayan, dünyada da çok az olan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bu projemiz, ses, ışık ve müzik gösterisinin yapılacağı 'Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı' projesidir. Dünyanın en güzel ve en büyük meydanını Keçiören'e kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Keçiören Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, belediyenin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmaları hızlandırıldı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alanKeçiören Belediye Başkanı Altınok, Türkiye'de olmayan, dünyada da çok az olan bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Bu projemiz, ses, ışık ve müzik gösterisinin yapılacağı 'Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı' projesidir. Dünyanın en güzel ve en büyük meydanını Keçiören'e kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Altınok, Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı'nın, iç donanımı ve dışarıdan görünüş bakımından dünyadaki ünlü meydanlarla yarışacağını belirtti.

Turistik açıdan da Keçiören'in vizyonunun ortaya konulacağını belirten Altınok, şunları kaydetti:

"Meydan projemizi tamamladığımızda burası vatandaşlarımızın dinlenmek ve eğlenmek için en önemli uğrak noktalarından birisi haline gelecek. Meydanımız, estetik görünüşü ve büyüklüğü itibarıyla da ilçemizi ziyaret eden turistleri kendisine hayran bırakacak. Müzik, ışık ve ses gösterisinin yapılacağı meydanımızda yer alan havuzda toplam 54 adet dalgıç pompası yer alacak. Bunlardan 28'i platformda bulunan kuru havuzda, 26'sı ise alt kısımdaki havuzda faaliyet gösterecek.

Havuzun üzerinde de 30 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolu bulunacak. Bu yürüyüş yolunda da vatandaşların altında yürüyebileceği 8 adet su atış sistemine de yer verilecek. Müzikli dans oyunlarının da inşa edileceği havuzumuzda suyun görsel şölenini renklendirmek için 115 adet kırmızı, yeşil ve mavi (RGB) aydınlatmamız yer alacak."
 


Geri Dön