29 / 03 / 2024

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Ankara Şubesi açıldı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Ankara Şubesi açıldı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Ankara Şubesi açıldı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin(TDMMB) Ankara Şubesi'nin açılması nedeniyle Keçiören Estergon Kalesi'nde bir program düzenlendi.




Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin(TDMMB)  Ankara  Şubesi'nin açılması nedeniyle Keçiören Estergon Kalesi'nde bir program düzenlendi.  Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırgızistan Kültür Bakan Yardımcısı ve TÜRKSOY Kırgızistan Temsilcisi Hocageldi Kuliyev, Çevre ve Şehircüik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan, Türk Dünyası Sanatçılar ve Yazarlar Birliği Başkanı Yahya Akengin, TDMMB Genel Sekreteri İlyas Demirci, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, TDMMB Ankara Şube Başkanı Muammer Mert ile çok sayıda mühendis ve mimar katüdı. 

Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve TDMMB Onur Kurulu Üyesi de olan Başkan Mustafa Ak, konuşmasına "Türk dünyası sevdalıları olarak TDMMB Ankara Şubesi'nin tanıtımı toplantısında sizleri Keçiören'de ağırlamaktan dolayı mutluyum" diyerek başladı. Türk dünyasmın bir "gönül ve kültür coğrafyası" olduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Bu bölgenin kültürel birçok değerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak önemlidir. Biz şehirlere asfalt, kaldırım, tesis yaparız, ama şehri şehir yapan içinden yaşayan insanlardır. 



Sonsöz


Geri Dön