24 / 04 / 2024

İdris Güllüce, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin toplantısına katıldı!

İdris Güllüce, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin toplantısına katıldı!

Toplantıda Bakan Güllüce'nin yanı sıra, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve bazı yetkililer de bulundu...




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğince düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.


Toplantıda Bakan Güllüce'nin yanı sıra, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve bazı yetkililer de bulundu. 


Toplantı sonunda basına bilgi veren Bakan Güllüce, bugünkü toplantının Kırgızistan'da düzenlenecek kurultay için yapıldığını, kararlar alındığını belirtti.


Güllüce, ''Sizin bakanlık olarak bir desteğiniz olacak mı?'' sorusunu, ''Evet, olmaz mı. Biz bakanlık olarak dünyaya açılmak istiyoruz. Bizim alanımız 778 bin kilometre kare değil'' diyerek yanıtladı. 


-Kurultay, 18-23 Mayıs'ta Bişkek'te 


Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda Karayolları Genel Müdürü olan Mehmet Cahit Turhan da 18-23 Mayıs 2014 tarihlerinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenecek Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı için biraraya geldiklerini söyledi.


Birliğin, kuruluşundan bu yana belirli periyotlarla, üyesi bulunan ülkelerde mimarlık, mühendislik, şehircilik projelerinin tanıtılmasına yönelik faaliyetler düzenlediğini belirten Turhan, kültürün, fikir birliğinin ve işbirliğinin de bu işin bir parçası olduğunu kaydetti.


Türkiye'de mühendislik ve mimarlık alanında önemli gelişmeler kaydedildiğine dikkat çeken Turhan, projelerin yakın coğrafyadan başlayarak, meslektaşlarla paylaşılarak tanıtılmasına gayret edildiğini belirtti. 


AA


Geri Dön