26 / 04 / 2024

TDMMB Afyon Şehrengizi toplantısı yarın AKÜ’de yapılacak!

TDMMB Afyon Şehrengizi toplantısı yarın AKÜ’de yapılacak!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin 100 yıl sonra kıta aşan projelerle “Afyon Şehrengizi” adında bir toplantı yapacak. Akif Özkaldı, “Toplantımız, ‘100 Yıl Sonra Kıta Aşan Projelerle Afyon Şehrengizi’ adı ile yapılacağını belirtti.



Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin 100 yıl sonra kıta aşan projelerle “Afyon Şehrengizi” adında bir toplantı yapacak.


Toplantıda şehitler anılacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti su temin projesi sunumu ve yükselen cumhuriyet oratoryosu sunumu yapılacak. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, 2015 yılının ilk Şehrengiz toplantılarını Çanakkale Zaferinin 100. yılı münasebetiyle Afyonkarahisar’da yapacak. Programa ilişkin açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adayı ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Akif Özkaldı programın temasının “Yükselen Cumhuriyet” olduğunu söyledi.


Milli mücadele hatırlanacak


Özkaldı, “Toplantımız, ‘100 Yıl Sonra Kıta Aşan Projelerle Afyon Şehrengizi’ adı ile yapılacağını belirtti. Özkaldı, “Program, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı münasebetiyle, İstiklal mücadelemizde kahramanlık destanımızın yazıldığı tarih havzasındaki Milli Mücadelenin hatırlanmasına da katkı sağlayacak. Program ayrıca, bu vatanı bize ebedi yurt kılan şehitlerimizin aziz hatıralarına ithafen yapılacak” dedi.


5 farklı şehirde gerçekleştirilecek


Programda şehitlerimizin anılacağını da kaydeden Özkaldı, altında imzasının bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne su temini projesi hakkında da bilgilendirme yapılacağını ifade etti. Özkaldı, Afyon Şehrengizi’nin Salı günü saat 14.00’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Salonunda yapılacağını söyledi.  2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanan diğer Şehrengiz toplantıları ise Samsun Erzurum,  Ankara  ve İzmir’de yapılacak.


Afyon Odak


Geri Dön