19 / 04 / 2024

Yeşil Yol Projesi Mühendis ve Mimarlar Birliği'nden ödül aldı!

Yeşil Yol Projesi Mühendis ve Mimarlar Birliği'nden ödül aldı!

Yapımı tartışmalara ve yer yer tepkilere neden olan "Yeşil Yol Projesi'ne Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' verilecek.



Yapımı tartışmalara ve yer yer tepkilere neden olan "Yeşil Yol Projesi'ne Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' verilecek. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği, Türk Konseyi, Türk Üniversiteler Birliği, KazGASA İnşaat ve Mimarlık Baş Akademileri ile Azerbaycan İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi müşterek organizasyonunda 'Fondazione Romualdo Del Bianco Vakfı'nın ev sahipliğinde 8-10 Aralık 201 5 tarihlerinde Floransa'da düzenlenen V. 

Avrasya Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Proje Festivalleri finallerinde Kültür ve Turizm Projeleri Kategorisinde Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yürütülmekte olan Yeşil Yol Projesi, "İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı" Özel Ödülüne layık görüldü.  Batıbay ve Ahmet Kuşhanoğlu'nun Bu özel ödül, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. katılımlarıyla 16 Aralık 2015 Çarşamba (yarın) Dr. Düsen Kaseinov, Türk Dünyası Mühendisler saat 13.30'da DOKAP'ın Giresun'un Piraziz ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas ilçesindeki merkez binasında düzenlenecek Demirci, Türk Dünyası Mühendisler ve olan tören ile DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz verilecek. 


Yeşil Giresun



Haber Anayurt gazetesinde şu şekilde yer aldı;


 'Yeşil Yol Projesi'ne Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' ödülü verildi. 

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) Giresun'un Piraziz ilçesindeki merkez binasında düzenlenen ödül töreninde TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov tarafından DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye, 'Kültür Tlırizm' projeleri kategorisinde Kalkınma Bakanlığı DOKAP îdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan 'Yeşil Yol Projesi'ne 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' özel ödülü takdim edildi. 



Anayurt


Geri Dön