18 / 04 / 2024

Kelebekler Vadisi Parkı 17 Aralık'ta açılacak!

Kelebekler Vadisi Parkı 17 Aralık'ta açılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi tarafından geri dönüşüm projesiyle çevreye kazandırılan 122 bin 500 metrekare alandaki Kanyon Park ile 385 bin metrekare alana sahip Kelebekler Vadisi, 17 Aralık tarihinde hizmete girecek..



ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜM PROJESİ 


Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensuplarına Kanyon Park ve Kelebekler Vadisi Parkları'ını gezdirdi Altay, Kanyon Park'ın Türkiye'deki en önemli çevre dönüşüm projelerinden birinin olduğunu belirterek. "Buranın inşaatına başlanıldığı zaman (onlarca moloz ve çöp çıkarıldı. 1,5 yıllık bir çalışmanın sonucunda Konya'ya büyük bir paık kazandırdık. Burada 5 bin metrekarelik havuz ile ışıklı ve müzikli ses akınları yapıldı Konya'nın en güzel parklarından birisi bu alana kazandırılmış oldu" dedi. 



KONYA'NIN EN BÜYÜK PARKI



Daha sonra Kelebekler Vadisi Parkı'nı gezdiren Başkan Altay. parkla ilgili şu bilgileri verdi: "Şu anda Konya'nın en büyük parkı 185 bin metrekare büyüklüğünde. Burası ive 385 bin metrekare alana sahip olacak Buraya piknik alanlarını, oyun alanlarımız ile bir merkez inşa ediyoruz. İçindeki botanik park Türkiye'deki ilk defa yağmur ormanları ile ilgili projeyi oluşturuyor. Çocuklar için doğa bilgilerinin oluşturulacağı bölümler, kafeterya ve seıgi alanları yapılıyor " milyon metrekarelik yeni yeşil alan yapmayı planlayarak yola çıktıklarını belirten Başkan Altay. bu iki parkın hedefin yüzde 50'lik kısmı karşıladığını sözlerine ekledi 



Haberdar (Konya)


Geri Dön