20 / 04 / 2024

Kemal Cirav kimdir?

Kemal Cirav kimdir?

Yeni Gimat GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Eski Başkanı Kemal Cirav kimdir? Kemal Cirav daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Kemal Cirav'ın biyografisi...



Kemal Cirav kimdir?

Kemal Cirav, 1932 yılında Trabzon Arsin' de doğmuştur. Baba adı Hami, anne adı Ayşe'dir.  İlköğretimini Trabzon Arsin' de bitiren Kemal CİRAV, lise öğrenimini Trabzon Ticaret Meslek Lisesinde tamamlamıştır ve 1953 yılında İstanbul' da İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden Mezun olmuştur.

Askerliğini Yedek Subay olarak Çorlu da yapan Kemal CİRAV, daha sonra Trabzon da fındık ihracatına başladı. Trabzon da bulunduğu sürede basın hayatına girerek hizmet gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü bir müddet yaptı.

1971 yılından itibaren ticaret faaliyetine  Ankara  ' da devam etmektedir. Ankara'nın tanınmış iş adamlarından olan Kemal CİRAV birçok cemiyetlerin ve mesleki kuruluşların kurucu üyeliklerinde bulunmuş, yönetim kurullarında yöneticilik yapmıştır. Ankara Ticaret Odası meclis başkanlığı görevinde de bulunmuştur.

Kendisi Fisko Birlikte Yönetim Kurulu Üyeliği, Gimat Yapı Kooperatifi Başkanı olarak Gimat Gıda Sitesinin yapımı ve faaliyete geçmesinde lider isim olmuştur. Gimat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Gimat İnşaat A.Ş' ye bağlı şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yapmıştır.

Ankamall Alışveriş Merkezi kurucusu olan Kemal CİRAV halen Ankamall AVM sahibi bulunan Yeni Gimat İşletmeleri A.Ş' de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.  

Yeni Gimat GYO Yönetim Kurulu Eski Başkanı Kemal Cirav vefat etti!


Geri Dön