29 / 03 / 2024

Kemer'de projeler hız kesmiyor!

Kemer'de projeler hız kesmiyor!

Sertalioğulları A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Can Kemer'de Mimarlık, İnşaat, Hafriyat, Orman Ürünleri, Peyzaj, iç mimari ve dekorasyon, Renevosyon ve Gayrimenkul deyince ilk akla gelen isimlerin başında geldiklerini söyledi.



Bünyesinde Can Mimarlık, Güney Botanik Peyzaj ve AVA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı bulunduran ve Kemer’de her geçen gün kararlılıkla büyümeye devam eden Sertalioğulları A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Can, Kemer’de Mimarlık, İnşaat, Hafriyat, Orman Ürünleri, Peyzaj, iç mimari ve dekorasyon, Renevosyon ve Gayrimenkul deyince ilk akla gelen isimlerin başında geldiklerini söyledi.


Sertalioğulları A.Ş nasıl doğdu?


Sertalioğulları A.Ş’nin doğuşunu anlatan Erkan Can, şirketin doğuşunun Can Mimarlık ile başladığına dikkat çekerek “ Yaklaşık 8 yıl önce 2007 yılında ilk mimari proje üretimine başladığımızda hedefimize bu kadar kısa süre içerisinde varacağımızı düşünmemiştik. Projelerimize kendimizi verip ve sağlamlaştırıp, şirketin ben olmasam dahi projelerin yürüyebileceği noktaya gelmesi ile üzerine bir sektör daha eklemeyi düşündüm.


Bunlardan birisi de İnşaat oldu. İlk dönemlerde senede bir ya da iki inşaat yapıyorduk. Arkasından hafriyat ve iç mimari dekorasyon işine girdik. İster istemez sektör sayısı çoğaldıkça, hedefinde sadece mimarlık ve tasarım olan Can Mimarlık bu şirketleri bünyesinde taşıyamaz hale geldi. En son bir yıl önce de Peyzaj ve Orman ürünleri sektöründe hizmet vermeye başlayınca artık Can Mimarlık adının değil, Can Mimarlığı da bünyesine alan  Sertalioğulları A.Ş doğmuş oldu”

Bölgedeki otellerin renavasyonlarında da ön planda!


Can Mimarlık’ın çalışmalarını da özetleyen Erkan Can,  “Can Mimarlık, proje, tasarım ve inşaat alanlarında kendi finansmanımız ile devam ettiğimiz yap-sat haricinde projeleri gerek Can Mimarlık tarafından gerekse diğer proje üreten ofisler tarafından tasarımı yapılmış olan yapılarda kaba inşaat ve dekorasyon alanlarında taahhüt hizmeti vermektedir. Şimdiye değin birçok otel renevosyonuna imza atmış bulunmaktayız” dedi.


Projeler hız kesmiyor


Turizm Bölgesi Kemer’in sezonluk çalışılan bir alan olduğu için yazın çok fazla uygulama şansları olmadığını vurgulayan Erkan Can, özellikle kış aylarında yoğun bir çalışma içine girdiklerini iletti. Can “ Herkes turizm sezonunun dışında olan zamanlarda bizim sektörümüze ihtiyaç duyuyor. Bu anlamda kışa hazırlandığımız, dördünün sözleşmesini imzaladığımız beş adet büyük projemiz var. Bunlar arasında İş Merkezi projemiz ile üç adet otelin renevasyon anlaşmasını yaptık. Yine Can Mimarlığın hizmetlerinden birisini oluşturulan mülk satışı konusunda yapımı devam edip bitmek üzere olan 26 dairemizin lansman satışına da başlamış bulunmaktayız. Yine bunlara ek olarak birkaç sürpriz projemiz daha olacak” dedi.

Doğru, güvenilir ve sağlam iş…


Hedefleri konusunda da açıklamalarda bulunan Can, “ Bizim yola çıkarken hedefimiz, Antalya’ya gelen herhangi bir yatırımcı ya da Antalya’da bulunan herhangi bir inşaat sektörü ve buna bağlı sektörler üzerinde yatırım yapacaklar için doğru, güvenilir ve sağlam iş üretmek. Amacımız, sadece iş yapmak değil, işin tamamlanması sonrasında da referans olarak gösterilebilecek bir firma olmak. Bu bizim ile çalışan alt taşeron firmalar içinde geçerli. Bu anlamda herkesle çalışmıyoruz. İşine güvendiğimiz, biz yokken bizi temsil edebilecek firmaları tercih etmeye gayret ediyoruz”

Türkiye’nin birçok bölgesinde emlak satışı konusunda ilerleme yaşanırken, Kemer’de bunun aksini yaşıyoruz!


Türkiye’nin birçok bölgesinde emlak satışı konusunda ilerleme yaşanırken, Kemer’de bunun aksini yaşadıklarını ifade eden Can, Kemer’deki emlak sektörü ve yatırımcıların Kemer’e olan ilgisini de değerlendirdi. Can “ Türkiye’nin birçok bölgesinde emlak satışı konusunda ilerleme yaşanırken, Kemer’de bunun aksini yaşıyoruz. Bunun sebepleri arasında Kemer’de geçmişte yatırım yapan özellikle Avrupalı yatırımcıların ekonomik durumlarının o zamanla kıyaslandığında gelir düzeyinin düşmesini gösterebilirim.

Ayrıca O dönemlerde bu satışları yapan firmaların geleceği düşünmeden, bugün ne kazanırsam kardır mantığı ile hareket ederek yapı üretmiş olması da etkili. Bugün de şahit oluyoruz, artık Kemer’den bu yapıları satarak,  Alanya’dan Manavgat’tan konut satın alan yabancı yatırımcılar ile karşılaşıyoruz. Bu anlamda Kemer sığ bir yapıya sahip. Daha öncesinde Kemer’de özellikle yerliye yönelik konut üretmiş olan kişilerin bu konuya hakim olmayan aslında mesleği inşaatın çok daha dışında olan kişilerin burada konut üretmeye çalışmış olmaları da etkileyici diğer sebeplerden.Maalesef bu konuda Kemer’in her geçen gün değeri azalmaktadır. Çünkü en basit yolla tarif etmek gerekirse sizde bir konut almayı düşündüğünüzde, yapının içerisinde kullanılan ürünlerden ziyade, yapının dışa dönük alanlarında ne gördüğü daha çok ilgi çekmekte. Yatırımcı da yatırım yapacağı yerde çevreye büyük önem veriyor”


Antalya Son Haber



Geri Dön