19 / 03 / 2024

Kent içi raylı sistemlere bu yıl 4,3 milyar TL harcanacak!

Kent içi raylı sistemlere bu yıl 4,3 milyar TL harcanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl kent içi raylı sistemlere 4,3 milyar TL harcama yapılacak...



Anadolu Ajansı'ndan Arife Yıldız Ünal'ın 2019 Yılı Yatırım Programı'ndan derlediği bilgilere göre, kent içi ulaşıma bu yıl 4 milyar 340 milyon 328 bin TL bütçe ayrıldı.

Bütçenin 4 milyar 332 milyon 528 bin liralık kısmı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kullanılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ise kent içi ulaşıma 7 milyon 800 bin TL harcanması planlandı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ayrılan 20 milyar 320 milyon 646 bin TL tutarındaki bütçenin, böylece 4 milyar 332 milyon 528 bin TL'lik kısmı kent içi ulaşım için kullanılacak.

İstanbul Havalimanı raylı sistemi için 2,77 milyar TL 

Toplam 10 projenin en önemlisini oluşturan İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantılarına bu yıl 2 milyar 776 milyon 763 bin TL ayrıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca İstanbul'da Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme ile Levent-Hisarüstü, Ankara'da Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve AKM-Keçiören ile Antalya'da havalimanına kadar olan raylı sistem çalışmaları tamamlandı.

Bakanlıkça aralarında Sabiha Gökçen-Kaynarca, Gayrettepe ve Halkalı'dan İstanbul Havalimanı, Gebze-Halkalı gibi hatların da aralarında bulunduğu kent içi raylı sistemlerin hizmete alınması için ise çalışmalar hızlandırıldı.

 

İstanbul Havalimanı'na gidecek iki metro hattının imar planları onaylandı!

Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu nereden geçecek?


Geri Dön