17 / 04 / 2024

Kent konseyi katılımcı belediyeciliğe katkı sağlıyor!

Kent konseyi katılımcı belediyeciliğe katkı sağlıyor!

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısı yoğun katılımla yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.



Bağcılar Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısı yoğun katılımla yapıldı. 


Programda bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, “Bağcılar’da çevre, gençlik ve halk meclisi, halk istişare kurulları ve kont konseyi olarak demokratik katılımcı çağdaş bir yapı bulunmaktadır. Kent Konseyi’nin ilçemiz için faydalı çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyorum.” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Kent Konseyi’nin Bağcılarlı akil insalar olarak hizmet vermesini arzu ettiğini belirterek, kendilerinden proje hazırlanması ve hizmete sunulması açısından istifade etmek istediklerini kaydetti. Bağcılar’daki problemlerin çözümü için komisyonlar kurarak güçlü bir çalışma ortaya koymak istediklerinin altını çizen Çağırıcı, kadın, çocuk, gençlik, İzci ve Çevre meclislerinin de bu çatıdan istifade etmesini arzuladıklarını söyledi. 


Bağcılar’da yaşayan herkesin taşın altına elini koyduğunu da belirten Çağırıcı, sosyal ve kültürel meclislerin bu çatının ayağını oluşturabileceğini söyledi. Gençlerle birlikte çalışmanın önemini anlatan Çağırıcı, ilçenin temiz kalmasının da onların eğitimine bağlı olduğunu kaydetti. Çağırıcı şunları söyledi: “Büyüklere ayırdığımız zamanın onda birini çocuklarımıza ayırdığımızda sonuç çok olumlu oluyor. Yıllık çevre temizliği için 15 trilyon lira harcıyoruz. Bu para ile 4 okul inşa ederiz. Çocuklarımıza çevre bilincini anlatmalıyız. En güzel temizlik kirletmemektir.” 


BAĞCILAR GELECEK VAAD EDİYOR

İlçeye otel yapmak için gelen bir yabancı yatırımcının cebinden çıkardığı analiz raporunda ‘Avrupa yakasında kısa vadede gelecek vadeden ilçe Bağcılar’dır’ yazısının olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, “Şu anda İstanbul’daki imar hareketliliğine baktığımızda Bağcılar üst düzey yatırımcıların tercih ettiği birinci bölgedir.” şeklinde konuştu. İlçede kentsel dönüşüme desteğin yüzde 85’lerde olduğunu da anlatan Çağırıcı, bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.


Toplantıda daha sonra Genel Yürütme Kurulu üyeleri seçilirken, Kent Konseyi Divan Kurulu Başkanlığına Faik Işık, üyeliklere de Uğur Özübek ve Hakan Delice seçildi. Kerim Aytekin ise Bağcılar Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.  Ardından da dilek ve temenniler paylaşıldı. 


Programa ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Sümeyra Doğan, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı. 



Geri Dön