28 / 03 / 2024

Kentin imarını korumak kentin geleceğini kurmaktır!

Kentin imarını korumak kentin geleceğini kurmaktır!

Alandüzü Mahallesi’ni ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak imar konusunda ilk gün hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız. Kentin imarını korumak, kentin geleceğini kurmaktır” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Alandüzü Mahalle Muhtarı Erdem Yılgın ve mahallede ikamet eden vatandaşlarla görüştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilk olarak Umre’den dönen Muhtar Yılgın’ı ziyaret eden Başkan Zeki Toçoğlu, daha sonra mahalle sakinleriyle görüştü. Alandüzü Mahalle Muhtarı Erdem Yılgın, ziyareti dolayısıyla Başkan Toçoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Planlı büyüme


Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün Alandüzü Mahallemizi ziyaret ettik. Muhtarımız Erdem Yılgın ve mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. Sohbet ortamında gelişen muhabbetimizde imar konusu da gündemimize geldi. Her zaman ifade ediyoruz; tarım alanlarını, yeşil alanları, meydanlarımızı, parklarımızı korumalı, planlı bir şekilde büyümeliyiz. Gelişigüzel büyüme gelecek yıllarda hataya dönüşür” diye konuştu.

 

Ahlaki ve insani sorumluluklar


Başkan Toçoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “99 yılında belediye başkanı seçildim. Belediye başkanı olarak yönettiğimiz şehirlere karşı ahlaki ve insani sorumluluklarımız var. Şehirlerin geleceğine zarar verecek işlerden uzak durmalıyız. Bugün imarda yapılacak yanlışlar gelecek yıllarda telafisi çok zor sıkıntılara yol açabilir. Bunu bilerek hareket etmeliyiz. Yeşil alanları, tarım alanlarını korumak mecburiyetindeyiz. Biz Sakarya’da belli bir plan dahilinde, şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerçekçi adımlar atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak imar konusunda ilk gün hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız. Kentin imarını korumak, kentin geleceğini kurmaktır. Aksi durumda boş bulduğumuz her yeşil alanı, tarım alanını, parkları, meydanları beton binalarla doldurmak bizim sorumluluk anlayışımızla bağdaşmaz” 


Geri Dön