26 / 04 / 2024

Kentleşme anlayışı değiştirilmeli!

Kentleşme anlayışı değiştirilmeli!

Antalya'da Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşma yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kentleşme anlayışının değiştirilmesi gerektiğini ifade etti...



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşma yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çavuşoğlu, Türkiye'nin 16 yılda değişip dönüştüğüne işaret etti. Çavuşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "16 yılda ülkemizde en zoru olan zihinsel dönüşümü de sağlamaya başladık." 

Kentleşme anlayışının değiştirilmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Tarihi dokumuzu korurken gelişmelere de ayak uydurmalıyız." Çavuşoğlu, yeni mimari örnekleri ortaya koyarken çevrenin de korunması gerektiğine dikkati çekti. 

Kentsel dönüşümün bazı insanları korkuttuğunu ifade eden Çavuşoğlu, "'İyi kötü bir evim var. Olacak mı olmayacak mı bilinmiyor' diye kaygı duyanlar var. Buradaki kentsel dönüşüm projesi, tüm Antalya'da kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirmemize vesile olacak. Türkiye'deki tüm kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil edecek. İnsanların güvenini kazanmış olacağız." dedi.


Geri Dön