20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.



İstanbul'un Bağcılar ilçesi 737 bin 206'ya ulaşan nüfusuyla aralarında Çanakkale'den Giresun'a kadar birçok kentin de bulunduğu 51 ilin önüne geçmiş oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye nüfusunun yüzde 18,49'unun ikamet ettiği İstanbul'un ilçeleri arasındaki sıralamada ise Bağcılar, 737 bin 206'ya ulaşan nüfusuyla üçüncü sırayı aldı. Bağcılar'ın bu rakamla Türkiye'deki 81 ilin 51'inden daha kalabalık olduğu ve sıralamada 30 büyükşehirden sonra 31. sırada olduğu ortaya çıktı.

Kentsel dönüşüm Bağcılar da yaşam talebini artırdı!

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin yeni projelerle ekonomik, çevresel, sosyal ve kültürel alanda büyük bir gelişme gösterdiğini belirtti.

Yapılan çalışmalarla Bağcılar'ın, kentsel dönüşümle yenilenerek talep gören bir yaşam merkezine dönüştüğünü ve yeni düzenlemelerle çağın ihtiyaçlarına cevap verdiğini aktaran Çağırısı, bunun da ilçede nüfus hareketliliğine neden olduğunu vurguladı. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!


Geri Dön