18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için herkesin çaba göstermesi gerekir!

Kentsel dönüşüm için herkesin çaba göstermesi gerekir!

Altınörs: "Kentsel dönüşüm için başta belediyemiz olmak üzere tüm resmi dairelerimizin, ev sahiplerimizin ve müteahhitlerimizin çaba göstermesi gerekmektedir." dedi.



Tokat’ın imarına yönelik Tokatlının fikirlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Gazeteci Fatih Kılıç’ın gündemde tuttuğu Tokat’ın cazibe merkezi ve imarı için hemşehrilerimizin yorumları bu kez şöyle oldu:


Sevgili Fatih, belli alanlarda cazibe olmadığı müddetçe dünyada bütün kentler batıya doğru genişler. Bunu istemiyorsak cazibe merkezleri oluşturursa belediye ancak bu şekilde batıya doğru kentleşmeyi önleyebilir. Ama bu da mümkün değil. Bir zamanlar kıtır kıtır marolların, mis gibi domates ve biberlerin yetiştiği Çağgölü Mahallesi’ni biraz irdelerseniz rant için nasıl betonlaştığımızı görürsünüz. Bir de bu semti imar eden Müteahhidin adını da öğrenirseniz, neden burada çarpık kentleşme olduğunu da öğrenir. bu soruyu da hiç sormazdın. (İlhan Us)


Tarım arazisi ve orman arazisi hariç bütün dağ etekleri ve hızlı bir kentsel dönüşüm ile olur bu iş. Tabi ki önce ALTYAPI... (Turan Türk)


Fatih bey bu önemli konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Tokat'ta ekonominin lokomotifi konumunda olan inşaat sektörü ne yazık ki % 50'leri aşan arsa payı ile oldukça zorlu bir hale gelmiştir. Müteahhitler yeni yerleşim alanları istemekte fakat belediye ve imar planı müellifi 240.000 kişiye yetecek planımız var demektedir. Bu sıkışıklığı aslında kentsel dönüşüm ile aşabileceğimizi yetkililere ilettik. Yetkililer çok doğru bir adımla Yazıcıoğlu mahallesini pilot bölge seçerek kısmi revize imar planı üzerinde çalışma yürütmektedir. Çok yakın zamanda hayata geçirileceğini ümit ediyoruz. Bu çalışma ile hem kentsel dönüşüm mahalle ölçeğine çıkartılacak, hem düzgün bir kentleşme gerçekleştirilecek, hem arsa payları %30-%35 bandına çekilecek, hem de tarım alanlarının imara açılmasının önüne geçilecektir. Deyim yerindeyse bir taş ile birkaç kuş vurulmuş olacaktır. Kullanım ömrünü tamamlayan yapı stoğunun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi, doğru planlama ile yolların ve yeşil alanların genişlemesine fayda sağlayacağı düşünülmektedir. Kentsel dönüşüm için başta belediyemiz olmak üzere tüm resmi dairelerimizin, ev sahiplerimizin ve müteahhitlerimizin çaba göstermesi gerekmektedir. Bu konunun sürekli gündemde tutulması da siz değerli basın mensuplarından ricamızdır. Saygılarımızla. (Hayrettin Altınörs / Simay Yapı Denetim Ltd. Şti.)


Fatih kardeşim sizin de belirttiğiniz gibi tarım arazileri korunmak suretiyle şehirleşme devam etmelidir. 90’lı yıllarda Karşıyaka bölgemizde bulunan bağ evlerimiz ve bağlarımız maalesef ranta, apartmanlara ve beton yığınlarına teslim edildi. Yine Çay Mahallesi, Devegörmez Mahallesi son yıllarda beton yığını haline geliyor. Hiç olmazsa yeşil kalan bir avuç ağaçlık alan DSİ ağaçlık alanı ve GOP Stadyumu rantçılara teslim edilmeyip olduğu gibi kalmalıdır. Tokat’ta yerleşim GOP Üniversitesi de o tarafa olması hasebiyle Turhal'a doğru olacak gibi ama cennet gibi ilimizin ve Türkiye’mizin tarım arazilerine sahip çıkmalıyız.


Tokat Gazetesi


Geri Dön