19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılana kira ya da kredi desteği devletten!

Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılana kira ya da kredi desteği devletten!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşa bin 630 liraya kadar kira parası ödeyecek, yeni ev sahibi olmak isteyenlere de toplam 1 milyar liralık kredi desteğinde bulunacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşa bin 630 liraya kadar kira parası ödeyecek, yeni ev sahibi olmak isteyenlere de toplam 1 milyar liralık kredi desteğinde bulunacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu yıl kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılanlara, yeni ev sahibi olmaları için toplam 1 milyar liralık kredi desteği verecek. Bakanlık kiraya çıkmak isteyenlere de bin 630 liraya kadar maddi destekte bulunacak. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, 2014 kentsel dönüşüm hedefleri belirlendi. Bakanlık, bu yıl 100 alanı daha riskli ilan etmeyi planlıyor. 650 bin dükkan ve konutun da riskli ilan edileceği hesaplanırken, bu kapsamdaki yapıların yıkımına da başlanacak. 


Farklılık gösteriyor 


Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılanlara, yeni ev almaları ya da tutmaları için kredi ve kira desteği verme uygulaması sürecek. Bakanlık, bu yıl 1 milyar liralık kredi sağlayacak. 


Evi yıkılan vatandaşlara yeni ev almaları için destek olunacak. Riskli yapılardaki hak sahiplerine kira yardımı için de 550 milyon liralık bütçe ayrıldı. Bakanlık, bölgelere göre vatandaşlara 425 ile bin 360 lira arasında değişen oranlarda kira ödemesi yapacak. Kira tutarı, Ankara,  İzmir  ve İstanbul gibi büyük şehirlerde malikler için aylık 680, kiracılar için de defaten bin 360 lira olacak.


Bu yıl kira desteği tutarı, malik ve kiracılar için şöyle: Artvin, Hakkari, Erzincan, Tunceli, Kilis'te 425-850, Çanakkale, Rize, Şırnak, Muş, Düzce'de 480-960, Adıyaman, Sivas, Tokat, Batman'da 535-bin 70, Aydın, Diyarbakır, Antep, Urfa, Van'da 590-bin 180, Antalya, Bursa, Konya'da 640-bin 280, Ankara, İstanbul, İzmir'de 680-bin 360 lira.


Yeni Asır Gazetesi 


Geri Dön