19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu örneği!

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu örneği!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine kira yardımı söz konusu oluyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı alınabilmesi için başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu örneği!



Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu örneği!

Kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayan vatandaşlara, talep etmeleri halinde 18 aya kadar kira yardımı yapılıyor. Bu yardımdan yararlanabilme şartı ise anlaşma ile tahliye olarak karşımıza çıkıyor. 


Kentsel dönüşüm alanında,  riskli bina olarak ilan edilen yapılar yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Bu süreçte evsiz kalan mülk sahipleri ve kiracılar başka bir evde yaşamak zorunda kalıyor. Bu durumda devlet, kentsel dönüşüm kira yardımı yapıyor. 


Yapımcı firma, tüm hak sahipleriyle anlaşıp ruhsat aldıktan sonra kira yardımı yapıyor. Ruhsat alım aşaması tamamlandıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'da 680 lirayı geçmemek kaydıyla kira yardımı yapıyor. Ayrıca bakanlığın kira yardımı maksimum 18 ay olarak belirlendi.


Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini tahliye eden ev sahiplerinin veya kiracıların kira yardımı alabilmek için öncelikle bazı evraklarla birlikte ilgili kurumlara başvuruda bulunmaları gerekiyor. 


İstanbul,  İzmir  ve Bursa’da yaşayanlar başvurularını Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri’ne, diğer illerde yaşayanlar ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yapabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi!


………..........……… ALT YAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM 

MÜDÜRLÜĞÜ’ NE 

 

 

KONU : Konut Kiracısı için Taşınma Yardımı 


 

Aşağıda bilgileri bulunan ve ........................ yazılımında …………………. yapı kimlik  numaralı ………….. ili, ……….. ilçesi, ………… mah., ………. cad., ……… sok, …………….…  Apt. , No:……, tapuda ……….Pafta, …….. Ada, ……… Parsel saylı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Yönetmeliğinin 16nci maddesinde göre taşınma yardımından faydalanmak istiyorum. 

 

Riskli binamı …../…./201.. tarihinde tahliye ettiğimi beyan eder, aksi durumun tespit edilmesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında kanun hükümlerine göre faiziyle geri ödeyeceğimi taahhüt ederim. 

 

Kira yardımından faydalanmam halinde 13.10.2012 tarihli ve 28440 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar uyarınca bankalardan faiz destekli kredi başvurusunda bulunmayacağımı taahhüt ederim. 

 

Kira yardımı başvurumun uygun bulunması halinde aşağıda belirttiğim hesap numarama yatırılması hususunda gereğini arz ederim. 

 

Ad Soyad 

İmza 

 

İLETİŞİM : 

Adres: 


 

Tel: 

Cep: 

 

Banka Hesap Numarası (IBAN) : 

 

EKLER : 

1. Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2. Üzerimde kayıtlı faturası veya Riskli binada oturduğumu gösterir 

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği 

3. Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği 


Kentsel dönüşüm taşınma yardımı için gerekenler!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön