20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kiracıları vurdu!

Kentsel dönüşüm kiracıları vurdu!

Anadolu yakasındaki Kentsel Dönüşüm projeleri şehir genelindeki kiralık ev arzında azalmaya yol açtı. Evi yenilenen mülk sahiplerinin ve kiracıların sayısı artınca merkezi ilçelerdeki boş evler kısa sürede doldu...



Anadolu yakasındaki Kentsel Dönüşüm projeleri şehir genelindeki kiralık ev arzında azalmaya yol açtı. Evi yenilenen mülk sahiplerinin ve kiracıların sayısı artınca merkezi ilçelerdeki boş evler kısa sürede doldu. 



Yeni evlenenler ve okulların kapanması ile ev değiştirme kararını hayata geçirenler emlak ofislerinin kapısını çalmaya başladı. 


Ancak İstanbul genelinde kiralık ev bulmak geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça zorlaştı. Kiralık evlere artan talep fiyatları da yukarı çekti. İstanbul genelindeki kiralık dairelerde son bir yılda yiizde 10'luk değer artışı yaşansa da kentsel dönüşüm projelerinin en fazla görüldüğü ilçelerde bu oran yüzde 40'a kadar yükseliyor. Kiraların en yüksek olduğu ilçelerin başında Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir geliyor. Son bir yılda Bağdat Caddesi'ndeki kiralama fiyatları yüzde 28, Kartal'da yüzde 20, Maltepe'de yüzde 13 arttı. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM bölgelerinde yaşayanlar, kiralık evler için komşu ilçeleri seçiyor. Kentsel Dönüşüm'e uğrayan bölgelerden dışarıya doğru olan göç; hem kiralık konut arzında hem de kiralık konut değerleri üzerinde etkili oluyor. 


Kentsel Dönüşüm sürecindeki büyük projeler ve bina bazında yenileme çalışmaları ağırlıklı olarak Anadolu yakasında yapıldığı için kiralık konut arzında daralma da en çok bu yakada yaşanıyor. 

Yerel emlak ofisleri özellikle Kadıköy ve Maltepe bölgelerinde kiralık dairelere talebin fazla olduğuna dikkat çekiyor. Ev arayanlar, emlakçılara isimlerini yazdırıp haber bekliyor. 


Flashaber 


Geri Dön