19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğinde yeni düzenleme!

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğinde yeni düzenleme!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda düzenleme yapıldı. Karar 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek...



6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. 

Karar kapsamında yapılan eklemeye göre; Faiz destekli krediler, Bakanlıkça onaylandıkları tarihte geçerli olan Bakanlar Kurulu Kararı veya Cumhurbaşkanı Kararı hükümlerine tabi olacak. Faiz desteği verilebilmesi için tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde Bankaya başvurulmuş olması gerekecek.

Bu Karar kapsamında Bakanlıkça onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi, Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olacak.

6306 sayılı Kanun kapsamında kullanılan, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 57. maddesi ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 32. maddesi kapsamında konut edinimi amacı taşıyan faiz destekli yapım ve edinme kredileri, bankalarca konut finansman kredisi olarak kullandırılacak.

Karar 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile yürürlükte olacak.

 

10 soruda kentsel dönüşüm kredisi!
 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön