23 / 04 / 2024

Adnan Polat: Kentsel dönüşüm sorunlu ilerliyor!

Adnan Polat: Kentsel dönüşüm sorunlu ilerliyor!

Kentsel dönüşümün sorunlu ilerlediğini belirten Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat “Saçımı enerji, Galatasaray ve Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm projesi beyazlattı” dedi.



Polat Holding, 93 ülkeden 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan gayrimenkul fuarı MIPIM’de İstanbul Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm projesini tanıttı. Galatasaray’ın eski başkanı Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, birkaç hafta içinde inşasına başlanacak projenin saçlarını beyazlatan üç sebepten biri olduğunu söyledi.



‘KOMİSYON KURULMALI’

Proje için 2 yıldır bölgedeki vatandaşlarla bire bir görüşmeler yaptıklarını belirten Adnan Polat, “Benim saçımı beyazlatan üç şey var. Biri enerji, biri Galatasaray biri de Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm projesi” diye konuştu. Kentsel dönüşüm sürecinin Türkiye genelinde sorunlu ilerlediğini ileri süren Polat, kamu ve özel sektörün bir komisyon kurması önerisinde bulundu.“Mevcut haliyle kentsel dönüşüm yapılamaz” diyen Polat şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm için kaynak lazım, aksi takdirde imarı artırıyorsun, şehir iyice sıkışıyor. Bir daha dönüşüme zor girerim.”



AVM YERİNE SOKAK OLACAK

Beyoğlu İlçesi’ne bağlı Piyalepaşa’da hayata geçecek, bölgenin adını alan proje için 800 milyon dolar yatırım yapılıyor. Projelerinde kapalı bir AVM yerine alışveriş sokağına yer verdiklerini belirten Adnan Polat, “Sektöre yeni kavramlar getirdik. AVM yerine, AVS ile alışveriş yerini sokağa taşıdık” dedi.



800 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

800 milyon dolar yatırım yapılacak Piyalepaşa projesinde satışlara nisan ayında başlayacaklarını belirten Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projenin 82 dönüm arazi üzerine inşa edileceğini söyledi. Yücel’in verdiği bilgiye göre 440 bin metrekare inşaat alanında yaklaşık bin konut, 50 bin metrekare ofis alanı ve 300 odalı otel yer alacak.


Habertürk


Geri Dön