28 / 03 / 2024

Evrim Karayel: Kentsel dönüşüm süreci çok yavaş ilerliyor!

Evrim Karayel: Kentsel dönüşüm süreci çok yavaş ilerliyor!

3. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'ne katılan Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, ‘Kentsel Dönüşüm’le ilgili konuşma yaptı. Karayel "Kentsel dönüşüm süreci çok yavaş ilerliyor" dedi




3. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'ne katılan Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel,  ‘Kentsel Dönüşüm’le ilgili konuşma yaptı.


Kentsel dönüşümde sürecin iyi ilerlemediğini söyleyen Evrim Karayel, “Süreç ne yazık ki çok yavaş ilerliyor. Hızlı bir şekilde dönüştürmemiz gereken kentlerimiz arsa sahiplerinin kendi içlerindeki sıkıntılardan ve sürecin zor olmasından dolayı çok yavaş ilerlemekte. Sürecin İstanbul dışındaki şehirlere yayılma hızı ise konuşulmayacak derecede düşük. Kentsel dönüşümü daha hızlı sonuçlandırabilmek için acil bir şekilde öncelikle devletin ilgili makamlarıyla geliştirici firmaların ve hak sahiplerinin kenetlenerek dönüşümü hızlandırmaları gerekmektedir. Şu an yapılan kentsel dönüşüm örnekleriyle çevre kalitesinde azalma olduğunu hissetmekteyiz. Betonlaşma giderek artıyor. Hâlbuki yapılaşmaları yaparken zemin kotlarında daha fazla yeşil alana ve daha fazla sosyal donatı alanlarına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Sürecin yavaş ilerlemesinin ve maliyeti artırmanın diğer bir sebebi ise betonarme yapıların ağırlıklı olarak kullanılıyor olmasıdır. Projeler üzerinde çözüm alternatifi sunabilen çelik yapılar dönüşümü daha hızlı şekilde götürecektir. Böylece toplam süreç azalacağı için de toplam maliyet de düşecektir” diye konuştu. 



Geri Dön