25 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir toplantısında İzmir'in geleceği konuşuldu!

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir toplantısında İzmir'in geleceği konuşuldu!

KONAK Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nin (KOMİAD) düzenlediği, "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir" konulu toplantıda İzmir'in geleceğine ilişkin şehir planlamasının önemi vurgulandı. Toplantıda kentsel dönüşüme ilişkin teknik bilgiler verildi



KONAK Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nin (KOMİAD) düzenlediği, "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir" konulu toplantıda İzmir'in geleceğine ilişkin şehir planlamasının önemi vurgulandı. Türkiye İş Bankası  İzmir  Lokali'nde gerçekleşen ve 300"e yakın müteahhitin katıldığı toplantıda kentsel dönüşüme ilişkin teknik ve finansal bilgiler aldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan KOMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Bezircilioğlu, kentsel dönüşümün İzmir'in kalkınmasında önemli rol oynayacağına dikkat çekti. 

Yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm kapsamında yapacağı planların İzmir'in geleceğini yakından ilgilendirdiğini belirten Bezircilioğlu, "İzmir'in altyapı eksikliklerini tamamlamada ve kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi konusunda İzmirli müteahhitler gereken bilgi, birikim ve sorumluluğa sahip olup, kendilerine verilecek görevi en iyi şekilde yerine getireceklerdir" diye konuştu. 


'TARİHİ SÜREÇTEYİZ' 

Kentsel dönüşümü yakından ilgilendiren 6306 sayılı yasanın reform ve devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır da, İzmir'in kentsel dönüşümle tarihi bir süreç yaşadığını söyledi. 


Sabah Egeli


Geri Dön