19 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir toplantısı

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir toplantısı

KONAK Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nin (KOMİAD) düzenlediği, "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir" konulu toplantıda İzmir'in geleceğine ilişkin şehir planlamasının önemi vurgulandı. Toplantıda kentsel dönüşüme ilişkin teknik bilgiler verildi

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor!

İstanbul Güngören'de yer alan Tozkoparan ve Küba mahallerinde başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamalarıyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri devam ediyor. 

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce tamamlanmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özelliklerine bakıldığında, nitelikli kentsel dönüşüm uygulamalarının kent için kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

Kentsel dönüşüm kaçınılmaz gerçek!

Avukat Senem Kiraz, deprem sonrası kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Senem Kiraz, ağır hasarlı ve yıkılmış binalar için devletin ilk etapta maddi yardım yaptığını dile getirdi. Peki kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları için müjdeli haber!

Fikirtepe kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu.

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir toplantısı Haberi

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir toplantısı

KONAK Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nin (KOMİAD) düzenlediği, "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir" konulu toplantıda İzmir'in geleceğine ilişkin şehir planlamasının önemi vurgulandı. Türkiye İş Bankası İzmir Lokali'nde gerçekleşen ve 300"e yakın müteahhitin katıldığı toplantıda kentsel dönüşüme ilişkin teknik ve finansal bilgiler aldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan KOMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Bezircilioğlu, kentsel dönüşümün İzmir'in kalkınmasında önemli rol oynayacağına dikkat çekti. 

Yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm kapsamında yapacağı planların İzmir'in geleceğini yakından ilgilendirdiğini belirten Bezircilioğlu, "İzmir'in altyapı eksikliklerini tamamlamada ve kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi konusunda İzmirli müteahhitler gereken bilgi, birikim ve sorumluluğa sahip olup, kendilerine verilecek görevi en iyi şekilde yerine getireceklerdir" diye konuştu. 


'TARİHİ SÜREÇTEYİZ' 

Kentsel dönüşümü yakından ilgilendiren 6306 sayılı yasanın reform ve devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır...