28 / 03 / 2024

Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı yarın!

Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı yarın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehirlerin gelişiminin en doğru şekilde sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm sürecini karar alıcılar ve uzmanların katılımıyla yarın masaya yatırıyor.




Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehirlerin gelişiminin en doğru şekilde sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm sürecini karar alıcılar ve uzmanların katılımıyla yarın (8 Şubat-Çarşamba) masaya yatırıyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra çeşitli üniversitelerden mimarların, şehir plancılarının, kentsel tasarımcıların, sosyologların, siyaset bilimcilerin, uzmanların ve ilgili belediye bürokratlar, “Kentsel Dönüşüm ve  Ankara  Çalıştayı”nda Başkent’te iyileştirme yapılabilecek alanlara ilişkin görüşleri ele alacak.


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi (ŞAR) tarafından organize edilen Çalıştay, yarın (8 Şubat) Gençlik Parkı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Kabul Salonu’nda gerçekleştirilecek. 


-HAYAT STANDARTLARINI ARTIRMANIN YOLLARI ARANACAK


Çalıştay’da, şehir sakinlerinin hayat standartlarını artırmanın önemli bir aracı olan kentsel dönüşüm, interdisipliner bir perspektifle ele alınacak ve mevcut uygulamalara dair değerlendirmeler, iyileştirme önerileri ve öngörüler farklı yaklaşımlarla ortaya konularak, karşılıklı bir anlayış oluşması sağlanacak.


Ortaya çıkacak sonuçların ilgili taraflara sunulmasının da sağlanacağı Çalıştay, kentsel dönüşüm uygulamalarını Ankara’daki başarılı örnekleri üzerinden ele alarak iyileştirme yapılabilecek alanları karar alıcılara ve uygulayıcılara sunmayı hedefliyor.


Başkan Gökçek ve konunun uzmanlarının bir araya geleceği Çalıştay’da “Koordinasyon, 3 Boyutlu Kentsel Tasarım Anlayışı, Stratejik Planlama” konu başlıkları ele alınarak, bir sonuç bildirgesi oluşturulacak.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön