29 / 03 / 2024

Prof. Dr. Ali Kahriman: Kentsel Dönüşüm'de dozer yerine dinamit kullanılsın!

 Prof. Dr. Ali Kahriman: Kentsel Dönüşüm'de dozer yerine dinamit kullanılsın!

Türkiye'nin tek bomba uzmanı Prof. Dr. Ali Kahriman kentsel dönüşümün yıkım projesinin dozer yerine dinamitle yapılmasını önerecek



Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği kurucusu Prof. Dr. Ali Kahriman, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a ilginç bir öneride bulunacak. Kentsel dönüşüm sırasında yüzlerce binanın dozerlerle yıkılmasının uzun zaman alacağını ve zahmetli olacağını belirten Kahriman, "Kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul'daki yüzlerce binayı yıkmak için tek çare dinamit ve patlayıcı kapsüller" dedi. 


Bakana sunacak 


Aynı zamanda Uluslararası Patlayıcı Mühendisliği Cemiyeti (ISEE) üyesi olan ve Okan Üniversitesi Patlayıcı Madde Mühendisliği Yüksek Lisans Programı'nda ders veren Kahriman,hazırladıkları projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a bu hafta sunacaklarını söyledi. Kahriman, "Kentsel dönüşümde binaların yıkılma işlemleri klasik yöntemlerle hem zaman alacak ve hem de maliyetli olacak. Ayrıca binaların kum, çakıl gibi materyallerinin de geri dönüşüme kazandırılması çok zor. Bizim geliştirdiğimiz yöntemde belirlenecek binaların zeminine bombalar yerleştirilecek. Saniyeler içinde dev binalar yıkılacak. Bu yöntem yüzlerce binaya aynı anda uygulanabilecek" dedi.


Sabah


Geri Dön