26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde dar gelirli 335 TL taksitle ev sahibi olacak!

 Kentsel dönüşümde dar gelirli 335 TL taksitle ev sahibi olacak!

Çevre Bakanlığı’nın hazırlıklarını sürdürdüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak binada oturan dar gelirli kiracılar 335 lira taksitle ev sahibi olacak



Kamuoyunda ‘kentsel dönüşüm projesi’ olarak bilinen, ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasası’nın uygulama esasları netleşmeye başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, eski ve çürük binalarda daha çok dargelirli kesimin kiracı olarak oturduğunu tespit edecek ve bu kesimlerin mağdur edilmemesi için yıkılacak binalarda oturan vatandaşların 335 lira taksitle ev sahibi olmalarının yolunu açacak.


Çürük binalarda oturan dargelirli kesimlere de ‘kredi’ ve ‘düşük taksitle’ ev sahibi olma imkanı verilecek. Birikmiş parası olan dar gelirli kiracılar, devletin sağlayacağı düşük faizli kredilerle kendilerine yeni ev satın alabilecekler. İkinci olarak da söz konusu kişilere, sosyal konut edinme imkanı sunulacak. Bu kapsamdaki konutların 80 bin liraya mal edilmesi ve kâr payı alınmadan vatandaşa satılması planlanıyor. Buna göre, çürük binalarda oturan dargelirli aileler, 80 bin liralık konutlara 20 yıl vade ve 335 liralık taksitlerle sahip olma imkanı elde edecekler. Ayrıca, söz konusu konutların satışında kura çekimi olmayacak.

Star


Geri Dön