27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde İstanbul'a öncelik verilmeli!

Kentsel dönüşümde İstanbul'a öncelik verilmeli!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için sunduğu raporda İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi. 



Türkiye’de depremlere yönelik alınacak tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Deprem Komisyonu, riskli yapıların dönüşümünün hızlandırılması için ‘yapı envanteri çıkarılması’ tavsiyesi yapıldı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; raporda kentsel dönüşümde İstanbul'a öncelik verilmesi gerektiğinin altı çizildi. 

 Kentsel dönüşümde İstanbul a öncelik verilmeli!

Raporda İstanbul'a yönelik şu detaylar yer aldı: 

"* Önceliklendirme çalışmalarına, ilk olarak İstanbul olmak üzere deprem riskinin yüksek olduğu, nüfusun ve sanayi kuruluşlarının yoğun bulunduğu kentlerden başlanmalıdır.
* Hatalı arsa paylarının düzeltilmesi için kat malikleri tarafından açılmış veya açılacak olan davaların hızlı ve öncelikli olarak sonuçlanması için yasal düzenleme hayata geçirilmeli.
* Rayiç bedel tespitinde, sadece arsa payı esas olmalı. Satış ya da kamulaştırma işlemlerinde değerleme uzmanlarının belirleyeceği bedel üzerinden işlem gerçekleştirilmeli."

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!


Geri Dön