29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde yaşanılan sıkıntılar raporlandı!

Kentsel dönüşümde yaşanılan sıkıntılar raporlandı!

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntılar roparlarla sunuldu.Şehir plancısı Faruk Göksu, "Kentsel dönüşümde evi dönüşen de dönüşüm alanından ev alan da mutsuz" dedi. 'Kentsel Vizyon Platformu çerçevesinde '10 Proje Onlarca Etki' programı hayata geçir



Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntılar roparlarla sunuldu.Şehir plancısı Faruk Göksu, "Kentsel dönüşümde evi dönüşen de dönüşüm alanından ev alan da mutsuz" dedi. 

Nef ve Kentsel Strateji işbirliği ile kurulan 'Kentsel Vizyon Platformu çerçevesinde '10 Proje Onlarca Etki' programı hayata geçirildi. Aralarında iletişimci, sosyolog, şehir plancısı ve mimarın bulunduğu 30 kişilik ekip 10 bölgede dönüşüme mercek tuttu. 

Göksu, sosyo-ekonomik ve kültürel unsurların tam olarak ortaya konulmamasıyla gerçekleştirilen dönüşümün insanları mutsuz ettiğini, Suluku'fes alan kişilerin yürüme mesafe yerleşim yerlerinde Suriyeli istilası ve benzer sıkıntılardan şikayetçi olduğunu söyledi. 

Hak sahibi temizlikçi olacak "Bodrum'da arsa sahiplerinin temizlikçi ve bekçi olarak çalışmak durumunda kalmasının kentsel dönüşüm alanlarında da yaşanma ihtimali var mı sorusuna ise Göksu'nun yanıtı, "mümkün" oldu. Göksu, "Başarılı bir dönüşüm için yer değiştirmelerin az, gelir, iyileştirme ve iş ortamlarının ise oluşturulması gerekir" bilgisini verdi. 



Bugün


Geri Dön