25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme önem verilmeli!

Kentsel dönüşüme önem verilmeli!

Kentsel dönüşümün önemli bir konu olduğuna değinen Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç, 2005 yılından önce yapılan binaların güçlendirilmesi ya da yenilenmesi gerektiğini vurguladı.



Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç,2005 yılından sonra inşa edilen yapıların büyük oranda depreme daha dayanıklı olduğunu ifade etti. Saraç, bu tarihten önce yapılan binaların güçlendirilmesi ya da yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Sanaç, 1999 Marmara depreminden sonra yapı yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını, bu değişikliğin ardından binaların özellikle 2005 yılından sonra depreme karşı daha dayanıklı üretilmeye çalışıldığını kaydetti. 


SUYUN ÜSTÜNE BİNA İNŞA EDİYORLAR 


"Bana göre binanın depreme dayanıklı bir bölgede alınması söz konusu değildir. Binanın kendisinin depreme dayanıklı olup olmadığının sorgulanması gerekir. Yeni bölgelerde depreme dayanıklı bölge olup olmaması değil de biraz tarıma elverişli araziler olmasa, tarım arazilerimizi yok etmesek, daha eğimli arazilerimizi konuta öngörsek bu kentimizin güzelleşmesi açısından daha önemlidir." 


KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERMELİYİZ 


"Kentsel dönüşüm projesinin daha sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm yasası bazı engellerin önünü açtı. Çoğunluk karar verdiği takdirde binanın yenilenmesine, azınlık da ona uymak zorunda kalıyor. Bu fırsatı geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için değerlendirmeliyiz."


Günışığı


Geri Dön