29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüme şehir merkezinden başlanılmalı!

Kentsel dönüşüme şehir merkezinden başlanılmalı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, dönüşüm çalışmalarının şehir merkezinden başlanması gerektiğini söyledi.



Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla yürütülmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi; "Şehrin merkezindeki kentsel dönüşüm çalışmaları şehrin gelişmesi için bir an önce yapılmalıdır. Yapılacak olan çalışmalar sayesinde şehir merkezi yeni bir çehreye kavuşurken aynı zamanda da dar gelirlinin de konut ihtiyacı kolay bir şekilde karşılanabilecek duruma gelecektir. Bu da iki taraflı kazanç olacaktır" dedi. 

"Yaşanabilir şehirler inşa edilmeli"

Kentsel dönüşümde hem müteahhittin hem de hak sahibinin kazançlı çıkacağı bir modelin gözlendiğini ifade eden İlhan Eren, "Bunun farklı şekilde çözülmesi ve yaşanabilir şehirler inşa etmemiz lazım. Yaşanabilir şehirler inşa edemezsek; yeşil alanı, sosyal donatıları olmayan sıkışmış beton yığınlarından öteye geçemeyiz. Hükümetin ve hak sahiplerinin fedakârlık yapıp kentsel dönüşümü yaşanabilir bir şekilde çözümlemesi gerekiyor. Altındağ Bölgesi’nde yapılan güzel örnekler var ve bunun devam ettirilmesi gerekiyor. Ulus merkezine yakın yerlerde kentsel dönüşümün yapılması öncelik taşımalı. Eski Ankara’yı ayağa kaldırmamız gerekiyor." dedi.

47 bin 276 metrekare alanda hayata geçirilen Duru Beytepe projesinde 484 adet daire yer alıyor. İlhan Erdal "2+1’den 5+1’e kadar sunmuş olduğumuz konut seçeneklerimiz ile vatandaşlarımıza kaliteli bir yaşam sunuyoruz. Modern yaşamın yansımaları projede kusursuzca detaylandırılırken aynı zamanda da doğanın huzur veren yapısı ile birlikte vatandaşlarımızın ilgisine sunulmuş oluyor" dedi. 


Geri Dön