25 / 04 / 2024

Kepez Belediyesi yol genişletme çalışmalarına başlattı!

Kepez Belediyesi yol genişletme çalışmalarına başlattı!

Kepez Belediyesi, imar probleminin çözümünde sona yaklaştığı Altınova bölgesinin acil çözüm bekleyen sorunlarını ortadan kaldırıyor. Su kanalı engelini yeni bir kanal çözen belediye, Altınova Hanımeli Sokak'ta yol genişletme çalışmasını başlattı...



İlçe ile Altınova arasında ulaşımı sağlayan Hanımeli Sokak'ta yaşanan dar yol problemi de gideriliyor. İki aracın yan yana geçemediği, kazaların yaşandığı ve asfaltı bozulan yolun genişletebilmesi için mini bir çılgın projeye imza atıldı. Fen İşleri Müdürlüğü, yolun genişletilmesine engel olan su kanalının yerini değiştirdi. Mevcut kanalın yanına 1800 metre uzunluğunda, derinliği 3 metre, ağız genişliği 6 metre olan yeni bir kanal yapıldı. 

5 metre olan sokak 20 metre genişletiliyor İnşasında 1600 m3 beton kullanılan kanalın hizmete girmesinden sonra Fen İşleri Müdürlüğü, Altınova Köprüsü ile Serik Caddesi arasındaki yolu büyütme çalışmalarına geçti. 

İş makinesiyle balçıktan temizlenen eski kanal, hafriyatla dolduruluyor. Hafriyat serme işinin bitmesinden sonra ise yola sathi kaplama asfalt dökülecek. Yolun alt yapısının sağlamlaşmasının ardından ise 2014 yılının ilk çeyreğinde cadde sıcak asfaltla kaplanacak. Hanımeli Sokak, imar planındaki kullanımına uygun olarak 20 metre genişletiliyor. 


Antalya Hilal Gazetesi


Geri Dön