24 / 04 / 2024

Kepez Toptancı Hali Projesi bölgenin çehresini değiştiriyor!

Kepez Toptancı Hali Projesi bölgenin çehresini değiştiriyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’ ile Güneş Mahallesi’nin çehresi değişecek. 




Antalya Büyükşehir Belediyesi hız kesmeden Antalya’yı dünya kenti yapma konusunda kararlılıkla ilerliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentin her noktasına hizmet yağdıran, alt, üst yapı yatırımları, sosyal projeleri ve vizyon projeleri ile bambaşka bir Antalya yaratan Büyükşehir Belediyesi, Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından, ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Kepez İlçesi Toptancı Hali kuzeyinde bulunan Güneş Mahallesi’nde gerçekleştirilecek çalışma kapsamında yine muhteşem bir proje inşa edilecek. 97 bin 739 metrekare alan üzerine planlanan sosyal konut projesi içerisinde 4 konut, 1 ticari olmak üzeri 5 parsel bulunuyor. Proje alanı sınırları içerisindeki 207 hak sahibi bulunurken protokollerin yüzde 96’sı da tamamlandı. 

TAHLİYE TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ BAŞLADI


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Birol Ekici, hak sahiplerinin tahliye taahhütname işlemlerine başlandığını ve hak sahiplerinden evlerinin elektrik – su aboneliklerinin kapatılması ve evlerinin boşaltılması işlemlerinin gerçekleşmesini istediklerini dile getirdi. Birol Ekici, hak sahibi konut parsellerinin proje çalışmalarının tamamlandığını belirtirken, her parselin 4 bloktan oluştuğunu, toplamda 12 blokun yer alacağını söyledi. Projenin tasarlanırken peyzajla bütünleşen, yeşil terasları ile nefes alan yapı bloklarına ve ticari merkeze yer verildiğini dile getiren Birol Ekici, hak sahibi blokları için, modern, klasik sosyal konut tipinden ayrılan iki farklı blok tipinin önerildiğini de sözlerine ekledi.

690 DAİRE 


Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Birol Ekici, 1+1, 2+1 ve 3+1 planları ile her gruba uygun daire tipleri planlandığını söyleyerek “ Toplam 690 daire bulunuyor. Proje kapsamında, ticari merkez lineer çizgisi ile alt katlarda mağazaları, üst katlarda ofis tasarımı ile kamusal alandan özel alana geçiş hiyerarşik düzende yapıldı. Toplam 13 dükkân, 16 ofisi bulunuyor. 29427 – 29428 – 29431 Ada 1 Parseller Hak Sahibi konutlarına ait” dedi.


CAZİP ARSALAR SATIŞTA


Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi Antalya’ya önemli bir ivme kazandırırken proje içerisinde yer alan 29429 ada 1 Parsel 7 bin 952 metrekare alan Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Perşembe günü 15.10’da Encümen huzurunda ihaleyle satışa çıkıyor. Yatırımcılar için cazip bölgeye dönüşen Güneş Mahallesinde yer alan ticari merkez alanına da ilginin yüksek olması bekleniyor. 


Geri Dön