25 / 04 / 2024

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.



Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yetkileri, bölgede planlama sürecinin bitmesi ve yapılaşmanın başlamasıyla güvenlik ihtiyacının yükseldiğini açıkladı. Gün geçtikçe büyüyen sanayi sitesinin güvenliğini sağlamayla ilgili imar planı kararı bulunmadığından bahsetti. Bu kapsamda kooperatif ve Antalya Jandarma Komutanlığı, Gaziler Küçük Sanayi Sitesi'ndeki cami alanının, karakol alanı olarak düzenlenmesini talep etti. Kepez Belediyesi de, Gaziler Küçük Sanayi Sitesi'nin yakın çevresinde bölgeye hizmet eden yapılaşmış bir caminin olduğunu göz önünde bulundurarak, bu talebe olumlu cevap verdi. Kepez İlçe Müftülüğü'nden de, söz konusu plan revizyonuyla ilgili 'uygundur' görüşü alındı.

İMAR REVİZYONUNA MECLİSTEN ONAY

Gaziler Küçük Sanayi Sitesi'ndeki, mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait ibadet planlı alanını, kamu hizmet alanı olarak düzenleyen 1/5000 ölçekli nazır imar plan revizyonu geçtiğimiz aylarda Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onay verilmişti. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı açıklamada üreten ve istihdama imkan sunan esnaf sitelerinin hizmet taleplerini imkan dâhilinde karşıladıklarından bahsetti. Gaziler Küçük Sanayi Sitesi'nin, dönemlerinde yapıldığını hatırlatan Başkan Tütüncü, "Kepez'i kalkınmasına ve değer kazanmasına katkı sağlayan bu sanayi sitemizin, karakol talebini de gerekli imar revizyonunu yaparak, karşıladık. Karakol binası yapılmasını sağlayacak olan imar revizyonu çalışmamız, esnafımıza, bölgemize hayırlı olsun. Planlama ile süreç tamamlandıktan sonra devlet, belediye ve kooperatif işbirliği ile karakol binasını bölgeye kazandıracağız" diye konuştu. 

GAZİLER'E KAMU HİZMETİ KOLAYLIĞI

Gaziler'in, Kepez'in doğu sınırında kırsal bir yerleşim alanı olduğundan bahseden Başkan Tütüncü, "Merkeze uzak olan Gaziler mahallemizdeki hemşehrilerimizin güvenlik, sağlık, eğitim gibi kamu hizmetlerine kolay şekilde ulaşabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Mahalleye inşa ettiğimiz Aile Yaşam Merkezi'nin içerisine 3 doktordan oluşan Aile Sağlığı Merkezi kurulmasını sağladık. Şimdi de sanayi sitesinin içerisine karakol binası yapılmasını sağlayacak olan imar planı revizyonunu yaptık. Böylece güvenlik hizmetini de mahallemize getirmiş olduk" açıklamasında bulundu.


Geri Dön