23 / 04 / 2024

Kepez'de Dokuma İplik Fabrikası açılıyor!

Kepez'de Dokuma İplik Fabrikası açılıyor!

Kepez Belediyesi liderliğinde Dokuma iplik Fabrikası'nın park alanı üzerinde fikir projesi amacıyla sivil toplum kuruluşları, üniversite, esnaf ve ticaret odaları ile siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan çalışma grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Ortak akılla Dokuma'nın geleceğini birlikte şekillendireceğiz" dedi. KEPEZ Belediye'sinin düzenlediği çalışma grubunun ilk toplantısına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çalışma gurubunda yer alan siyasi parti, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Çalışma grubunda yer alan; ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, İMO Başkanı Cem Oğuz, ATB Başkanı Ali Çandır, Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Keziban Arıcan 'Dokuma Halka Açılıyor' mottosuylabu alanın en verimli şekilde, Dokuma'nın tarihi dokusunun bozulmadan kullanıma açılacağını belirtti. 


"TİCARİ KAYGI GÜDÜLMÜYOR" 

"Dokuma'nın hukuki problemlerini çözerek tamamen ortadan kaldırdık ve burayı tekrar Antalya halkına kazandırmak istiyoruz" diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Ortak akılla bir sorunun üzerine gittik ve sorunu herkes sahiplendi. Dokuma'nın gerçek sahibi Antalyalılardır. Burası kültür, sanat atölyelerinin olduğu bir yer olacak. Dokuma'yı 1961'deki haline sadık kalarak yaşama yeniden kazandıracağız" şeklinde konuştu. Tütüncü, "Şehrin en önemli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir çalışma yürüteceğiz. Siyasi partilerden de bir temsilci var. Herkesin aynı anda bulunmasının sebebi tamamen şeffaf bir ortamda Dokuma'nın halka kazandırılmak istenmesidir. Dokuma bu şehirde yaşayan herkesindir ve öyle kalacaktır. Buradaki doğal ortam bozulmadan halka kazandırılacak. Bir tane ağaç kesilmeyecek ve yeşil doku tahrip edilmeyecek. Herhangi bir ticari kaygı asla güdülmeyecek. Nisan 2015'te de projelerimiz okutulacak ve kayıtlara girecek, Dokuma'ya bir rota çizilecek. Dokumaya kesinlikle AVM, otel veya rezidans yapılmayacak ama Antalya'nın neye ihtiyacı varsa o uygulanmaya çalışılacak. 

Her görüş ve düşünce dikkate alınacak" dedi. 


"ANTALYALI İLE DİYALOGU TÜTÜNCÜ KURDU" 

Dokuma'nın yeniden halka kazandırılması için gerçekleştirilen proje çalışma grubunda yer alan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bugün Antalya için tarihi bir gündür dedi. Budak, "Sivil toplumu yanma alan Tütüncü Antalya'daki diyaloğu gerçekleştirdi. Antalyalı bugün konuşabiliyor. Burada yaşayan ailelerin içinde mutlaka bir Dokuma'lı birey vardır. Bu yüzden Dokuma'nın gerçek sahibi halktır. Dokuma, Antalya'nın en önemli kültür, sanat merkezi haline gelecek. Ve bu girişim Antalya'ya iyi gelecek. 250 dönüm gibi ticari bir alana bunu yapmak iyi bir başlangıç" şeklinde konuştu. 


"DOKUMA FARK YARATACAK" 

Dokuma'nın özüne yakışır bir toplantı gerçekleştiriyoruz diyen AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, "Eminim ki proje doğru bir rotada gidecek. Dokuma Antalya'nın kalbidir. Ve bundan sonraki kaderine de Antalyalı karar verecektir, bundan dolayı oldukça mutluyum" diye konuştu ve herkesi bir çatıda buluşturan Başkan Tütüncü'ye teşekkürlerini sundu. "Yaklaşık on beş milyon yerli ve yabancı insanın ziyaret ettiği bir kentte yaşamak ayrıcalıktır" diye belirten inşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, maalesef geçmişten bu zamana kadar yapılan projeler halkı yanına almadan hayata geçirilmiştir dedi ve bu projenin en güzel yanının halkla ortak olarak yapılmasıdır diye konuştu. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ise Dokuma ile ilgili görüşlerini şu şekilde belirtti, "Taş üzerine taş koymak artık yeterli bir kavram olmaktan çıktı. Bu yüzden artık farklı bir projeler üzerinde çalışılmalı. Dokuma'ya yapılacak olan proje de bu şekilde olmalı. Dokuma'ya karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz ve bu için elimizden geleni yapacağız. Bu örnek bir projedir ve fark yaratacağına inanıyorum." Son olarak Mimarlar Odası Başkanı ve Peyzaj Mimarları Odası Başkanı, Dokuma'da gerçekleştirilmesi düşünülen projenin çok önemli bir proje olduğunu vurguladı ve Antalya'ya yakışacak bu projenin içinde olmaktan dolayı gurur ve heyecan duyduklarını belirtti. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön