27 / 04 / 2024

Kepez'de şehirleşmeye yön verildi!

Kepez'de şehirleşmeye yön verildi!

Nisan ayı meclis toplantısında belediyenin çalışmaları konusundaki istek ve eleştirilere yanıt veren Tütüncü, "Biz göreve geldiğimizde köklü sorunlar vardı. Şu anda Kepez'de şehirleşmeye yön verildi. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.



Kepez Belediyesi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı dün belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda yeni encümen ve komisyon üyeleri belirlenirken, hazırlanan faaliyet raporuyla da belediyenin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. 


"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Toplantının açılışında İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde rehin alındıktan sonra vurulan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden savcı Mehmet Selim Kiraz'ı hatırlatarak, ülkenin görülmemiş bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Terör eylemi sonucunda savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şahadet mertebesine ulaşması hepimizi derinden yaraladı. Ülkenin girdap içerisine çekilmeye çalışıldığı bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik ve beraberliğini muhafaza ederek her türlü tehdidin üstesinden gelecektir. 

Milletimizin başı sağolsun" dedi. 


DOKUMA RAPORU MAYIS MECLİSİ'NE GELECEK

Nisan ayı meclisinde görüşülmesi planlanan Dokuma Çalışma Grubu raporu için çalışmaların toparlanamaması nedeniyle ek süre istendi. Rapor Mayıs avı meclisine gelecek. 


"AK PARTİ'NİN SEÇİM KİTAPÇIĞINA BENZİYOR"

Belediyenin 2014 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü bölümde Başkan Ilakan Tütüncü koltuğu başkanvekili Rüştü Peker'e bıraktı. Rüştü Peker'in başkanlığında görüşülen rapora yüzde 85'lik ger çekleşme oranı nedeniyle AK Parti grubu teşekkür ederken (TIP ile MHP gruplarından istekler ve eleştiriler geldi. CIIP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek, çalışma raporu kitabının AK Parti'nin seçim kitapçığına benzediğini söyledi.

 

"GERÇEK HAYAT İLE KİTAPTAKİ BİLGİLER ÖRTÜŞMÜYOR"

Kış aylarında Kepez sokaklarının göle döndüğünü dile getiren Zeybek, "Gerçek hayat ile kitaptaki bilgilerin örtüşmediğini, hepimize çok görev düştüğünü görüyoruz. Kepez'i kasaba görüntüsünden kent görüntüsüne kavuşturmak için beraber çok çalışmalıyız. Sıcak asfalt denince yol aklımıza geliyor ama sıcak asfalt miktarının içinde yama da var. 


Ne kadar sıcak asfalt ne kadar yama yapılmış? açıklık olmalı. Kış aylarında kirli havadan zehirlenme noktasına geldiğimiz Kepez'de yeşil alanı önemsiyoruz. Yeşil alan oranı hedefinin gerçekleşmediğini görmekteyiz. Kepez'de bisiklet yollarının olmaması eksiklik. Kaldırımlar engellerle dolu" dedi. 


"KEPEZ'DE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VAR"

MHP Grubu'ndan Adnan Kabaağaç ise, "Sütçüler bölgesindeki tamirhanelerin görüntüsü hoş değil. Hoş olmayan görüntülerin şehir dışına çıkması gerekiyor. Bunlar uygun bir yere taşınırsa hem esnafımız mağdur olmaz hem de estetik olarak Kepez daha hoş olur. Açtığınız Altınova köprüsü için teşekkür ediyorum. Duraliler kısmında Batı Çevreyolu üzerindeki insanların evi yıkılacak. Burada belediye olarak yapabileceğimiz bir şey var mı?" şeklinde konuştu. 


TÜTÜNCÜ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Eleştiri ve isteklere karşılık veren Başkan Hakan Tütüncü ise çalışmalar hakkında rakamlarla ayrıntılı bilgiler sunarak şunları söyledi: "2009 yılında biz göreve geldiğimizde Kepez'in merkezi idare ile çözümlenmesi gereken, ağırlıklı olarak mülkiyete, imara ve yerleşmeye ilişkin çok köklü sorunları vardı. İmar, mülkiyet ve kadastroya ilişkin problemler çözülmeze modern altyapıları yapma şansı olmuyor ya da kısmen yapılıyor. Antalya'nın yağışlarını tahliye edecek tahliye kanallarını tamamlayamazsak yağmur suyu ile ilgili problemleri tamamen ortadan kaldırdık diyemeyiz. Alt yapının gelmesinde modern şehirciliğin oluşmasında önemli olan mülkiyet problemlerinin çözülüp, imar sorunlarının ortadan kaldırılmasıdır. 6 yılda bu konuda ciddi adımlar attık. Bu adımlar neticesinde 1981 yılından beridir devam eden 2B problemi ortadan kaldırıldı. 22 bin kişiye tapu vermek suretiyle tapu sıçraması gerçekleşti. 9 bin gecekondu ortadan kaldırıldı, yollar açıldı, modern binalar yapıldı. 

Yaklaşık 20 bin vatandaşı ilgilendiren Vakıf arazilerindeki mülkiyet problemlerinin arazi takası ile çözülmesi gündemde. Altınova'nın imar problemi çözüldü. Kepez'de şehirleşmeye yön verildi. Devrim niteliğinde adımları hep birlikte gerçekleştireceğiz. 

Önemli olan halka hizmet etmek. Hizmeti kimin götürdüğü, kimin yaptığı önemli değil. Kepez'de yapacak çok işimiz var."


"HAVA KİRLİLİĞİNDE ANTALYA 1 KEZ MANŞET OLDU" 

Mecliste doğalgaz ile ilgili bilgi verilmesi istenmesi üzerine Tütüncü, "Doğalgazın ilk geldiği ve kullanıldığı, en yaygın şebekenin döşendiği ilçe Kepez. 11 ayrı mahallede doğalgaz çalışması tamamlandı. Yapılacak çalışmalarla yaklaşık 50 bin haneye doğalgaz ulaştırılmış olacak. Geçtiğimiz yıllarda Antalya'da doğalgaz kullanılmadığından dolayı hava kirliliğini daha yoğun hisseder ve 6-7 kez manşetlere çıkardı. Bu yıl sadece 1 kez çıkmış. Doğalgaz hava kirliliğinin en önemli çözümü" şeklinde konuştu. 


"KÖMÜR YARDIMINI BELEDİYE YAPIYOR"

Bu konu üzerine MHP Grup sözcüsü Adem Çelik, "Kömür dağıtılmayacak o zaman" diye konuşunca Tütüncü, kömür konusunun istismar edildiğini, son 4 yıldır Kepez Kaymakamlığı tarafından 1 torba kömür dağıtımı yapılmadığını, nakdi yardım yaptığını, Kepez Belediyesi'nin de ayni yardım olarak Kepez'deki esnaflardan alarak kömür ve yakacak yardımı yaptığını söyledi. 


ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELİKLERİNE SEÇİLENLER

Yapılan gizli oylama ile Kepez Belediyesi'nin encümen üyeliklerine AK Parti'nin önerisiyle Ser hat Demir, Ali Fidan ve İsa Sarpdağ seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na Elif Derya Canbulut, Ali Akdemir, Mehmet Yarbaş, Ahmet Sabır, Kadir Zeybek seçilirken İmar Komisyonu üyeliklerine Murat Menzilcioğlu, Musa Batu, İsmail Ulusoy, Adem Çelik, Osman Hanedan, Mülkiyeti Değerlendirme Komisyonuna Dilaver Tanık, Rüştü Peker, 1 Iasaıı Demir, Mahmut Topal, Erdoğan Yarbaş, İsim Tespit Komisyonuna ise Hatice Sütçü, Ramazan Çakır, Durmuş Demir, Muharrem Tufan, Kadir Zeybek, Kentsel Gereksinimler Komisyonu'na Ramazan Çakır, Mehmet Yarbaş, Ali Akdemir, Tevfik Çetincr ve Ekrem Ersoy seçildi. Tarihi Kentler Birliği'ne katılma kararının da alındığı toplantıda asil üyeliğe Murat Menzilcioğlu, yedek üveliğe ise Mehmet Yar baş seçildi. 



Antalya Son Haber / Yusuf Katrağ 



Geri Dön