19 / 04 / 2024

Kepez'e Kent Meydanı ve Anadolu Arastası projesi yapılacak!

Kepez'e Kent Meydanı ve Anadolu Arastası projesi yapılacak!

Kepez'de, içerisinde tarihi çarşı, şehitler anıtı, Osmanlı ve Selçuklu has bahçelerinin ve kent meydanının olduğu bir yaşam merkezi inşa ediliyor.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir büyük hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Tütüncü, Yeni Mahalle Seyhan Caddesi'nde, Turgut Özal Spor Salonu'nun her iki yanında bulunan ve yıllarca atıl halde kalan alana prestijli bir proje kazandırıyor. Mitinglerinin yapıldığı bölgeye, içerisinde şehitler anıtının da olacağı Kent Meydanı ve Anadolu Arastası projesi yapılıyor. Tütüncü, bu önemli projeyi Kepez'e kazandırmak için 2 yıldır çalışıyor. İlk olarak projenin uygulanacağı 41 dönümlük alanda yaşanan mülkiyetle ilgili problemler çözüme kavuşturuldu. Daha sonra Kent Meydanı ve Anadolu Arastası'nın mimari projesi hazırlandı. 


ÇARŞI, MEYDAN, ÇEŞME, ANIT 

Kent meydanı, 10 dönümden oluşuyor. Meydanı takip eden alanlarda ise tarihi mimari de arastalar yapılarak, orta kısımda baş çarşı sebili tarzında heybetli bir çeşme inşa edilecek. Nostaljik çarşı tarzındaki arasta da bakır, çini, gümüş, kalay gibi geleneksel el sanatlarıyla ilgili dükkanlar da olacak. Kahraman şehitlerin anısına şehitlik ve şehitler anıtı yapılacak. 


ARAŞTIRMA MERKEZİ DE VAR 

Başkan Hakan Tütüncü, seçim vaadi 70 projesinden biri olan Elmalılı Hamdi Yazır Araştırma Merkezi'ni de Kent Meydanı ve Anadolu Arastası Projesi'nde gerçekleştiriyor. Arastanın batı tarafında Selçuklu ve modern mimarinin sentezi olan neoklasik tarzda inşa edilecek araştırma merkezi binası yükselecek. 


HAS BAHÇELER BULUNACAK 

Başkan Tütüncü'nün Osmanlı ve Selçuklu has bahçesi hayali de bu proje de hayat bulacak. Arastaların sağında ve solunda Osmanlı Devleti ve Selçuklu Devleti dönemindeki motiflerle bezenen, bitkilendirme objeleriyle peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Projede, dinlenme alanları ve oyun alanları da bulunacak. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön