23 / 04 / 2024

Kerim Çarmıklı kimdir?

Kerim Çarmıklı kimdir?

2012 yılında, yaklaşık 10 yıllık bir yurtdışı deneyiminin ardından geri döndüğü İstanbul’da, konut ve otellerin iç tasarımları konusunda uzmanlaşmış olan Kerim Çarmıklı kimdir? İşte Kerim Çarmıklı..



Kerim Çarmıklı kimdir?

Kerim Çarmıklı, 9 Şubat 1986’da İstanbul’da doğdu. 2012 yılında, yaklaşık 10 yıllık bir yurtdışı deneyiminin ardından geri döndüğü İstanbul’da, konut ve otellerin iç tasarımları konusunda uzmanlaşmış olan Kerim Çarmıklı İç Mimarlığı kurdu.  

 

Kerim Çarmıklı İç Mimarlığın yapıtaşlarını oluşturan dönemi ise şöyle özetleyebiliriz. Çarmıklı, Massachussetts Newton’da bulunan Mount Ida Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından, uluslararası akreditasyona sahip Mimar Bernardo Fort-Brescia ile Miami’de bulunan dünyaca ünlü mimarlık, iç mimari ve planlama firması Architectonica’da çalıştı. Boston ve Miami arasında geçirdiği yedi yılın ardından ise, gelişimini uzaktan izlediği ve farklılık katabileceğine inandığı Türk iç mimarisine yönelik çalışmalarını başlatmak üzere İstanbul’a döndü. Önce, hem pazarın geldiği noktayı hem de kendisinin pazarda gelebileceği noktayı analiz edebilmek için, ilk önce duayen Türk Mimar Dara Kırmızıtoprak ile, sonrasında ise yenilikçi bir İç Mimarlık şirketi olan Autoban’da çalıştı. 

 

Kerim Çarmıklı, modern Türkiye’nin bu yeni döneminde, kendi bakışı ve tarzı ile hareket etme zamanının geldiğine de bu süreç sonunda karar verdi. Butik iç mimari şirketi Kerim Çarmıklı İç Mimarlık, İstanbul’un tarih ve kültür merkezi Taksim’de kuruldu. 

 

Çarmıklı, çalıştığı her projede, tasarımdan uygulamaya dek tüm estetik sorumluluğu üstlenmektedir. Üzerinde çalışılan mekanın, zamanında ve beklenen kalitede teslim edilebilmesi için ekibi bizzat yönlendirmekte ve tüm süreçleri yönetmektedir.

 

Çalışmalarında, klasik tarzın vazgeçilmez öğelerini, modern ve teknik stillerle sentezleyen Çarmıklı, hem kendi markasına sadık kalabilmeyi, hem de mekanın/sahibinin kişilik özelliklerine uygun unsurları ortaya çıkarabilmeyi kusursuzca başarmayı hedefler. Tasarımlarında, simetrik ve keskin hatlı geometrik formların ağırlığını görmek mümkündür. Geleneksel ve moderni birleştirirken, mükemmel bir perspektif ve mekan duygusu yaratmayı da göz ardı etmemektedir.  

 

Özgün tasarım felsefesi, Kerim Çarmıklı mekanlarının gözle görünür bir biçimde ayırt edilmesini sağlar. Bu felsefe, Kerim Çarmıklı İç Mimarlığın da en önemli unsurlarındandır.







Geri Dön