26 / 04 / 2024

Keşan’a yeni imar planı uygulaması!

Keşan’a yeni imar planı uygulaması!

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, Keşan’da imar planında yeni gelişme alanı olarak açıklanan yaklaşık 300 hektarlık alanda imar uygulaması yapılacağını açıkladı.



Trakya Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, “1/25.000 Ölçekli Edirne İl Çevre Düzeni Planı Hükümleri gereğince 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi uyarınca uygulama yapılması esastır” maddesi kapsamında Keşan’da imar planında yeni gelişme alanı olarak görülen yaklaşık 300 hektarlık alanda imar uygulaması başlatacaklarını açıkladı. İmar uygulamasının; Yeni Mahalle, Yenimescit ve İspat Cami mahallelerindeki düzenlemeleri kapsadığını söyleyen Ali Ünal, kararın Belediye Encümeni’nden geçtiğini söyledi ve gerçekleşecek düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu: “Şu an gelişim bölgesinde tarla vasfında olan araziler parselasyon yapılarak arsaya dönüşecek. Ancak bölgede zorunlu olması gereken; parklar, yollar, okul ve yeşil alanlar için ilgili madde gereğince bir kesinti yapılması gerekiyor. Yasada yapılan son değişiklik ile kesinti oranı yüzde 40’dan yüzde 45’e çıkarıldı. Alandaki uygulamadan etkilenen herkesten %45’e kadar bir kesinti yapılacak. Geri kalan kısım imar parseli olarak kişilere dağıtılacak.”

İşle ilgili ihale sürecine girildiğinie ve çok kısa zaman sonra ihale gerçekleştirileceğini belirten Ünal, “Parselasyon işinin ocak ayı içinde açık ihale usulü ile ihale edilmesini planlıyoruz.” dedi. Ali Ünal, parselasyon işinin tamamlandıktan sonra özellikle yolların net bir şekilde ortaya çıkmasıyla, hem kamu kurumlarına ayrılan yerlerde hem de diğer alanlarda inşaat yapılanmasının önünün açılacağını söyledi.


Geri Dön