19 / 04 / 2024

Keşan'da Yayla atıksu arıtma tesisinin temeli 12 Nisan'da başlayacak!

Keşan'da Yayla atıksu arıtma tesisinin temeli 12 Nisan'da başlayacak!

Keşan Belediyesi'nin projesi Yayla Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapım ve kontrol ihalelerinin 10 Mart 2015 Salı günü gerçekleştirilen imza töreninin ardından projenin temeli de 12 Nisan 2015 Pazar günü atılacak.



Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçede yerin altına cesaretle girip çalıştık. Mücavir alanlarımızdan Yayla'nm Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin ihale sözleşmesini imzaladık. Yayla'nın içme suyu için ilk dönemimizden beri çalışmalarımız sürüyordu. O iş 5 - 6 yıl önce bitti. Yayla Sahilimizin yaz sezonunda yoğun olması sebebiyle atık su tesisi de kurmak istedik. Kısmet olursa bu projenin temelini de 12 Nisan 2015 Pazar günü Yayla'da atacağız." dedi. 



Yayla'daki projede yeni bir teknoloji kullanılacağını belirten Özcan, "Bu projemiz biyolojik olmayacak. Elektroflotasyon sistemi olacak. Yani bakterilerin yapacağı işi elektrik eneıjisi yapacak. Bu bölgemizde nüfusun en yoğun olduğu dönem yaklaşık 3 ay. Biyolojik Arıtmada yaz başlarında bakteriler ancak 1 ayda üreyecek. Ondan sonra arıtma layıkıyla olacak. Yazın bitimine doğru düzgün çalışacak tesiste sezon bittiğinde sıfıra dönülecekti. Dolayısıyla yapılacak masrafın mantığı olmayacaktı. Biz de bu nedenle araştırma yaptık. Çok daha az bir arazi üzerine kurulacak teknolojik yapı sistemini tercih ettik. Bu sistemde ilavelerin de kısıtlamaların da yapılması mümkün. Bununla ilgili Ayvalık'ta yerinde incelemelerde bulundum. Etrafa kötü kokunun da yayılmayacağı bu projeye destek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin finansmanında özel bir banka olan Denizbank'ı tercihe ettik. Onlarla ilk 12 ayı geri ödemesiz 5 yıllık bir sözleşmemiz oldu. Yapım işini Kılıç İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. & Ekşioğlu Enerji San. Tic. A.Ş. verdiği teklifle kazandı. Projemiz 3 milyon 816 bin TL'lik bir proje. Yapım işinin kontrol ihalesini de 5N1K Mühendislik Müş. İnş. Tic. A.Ş. kazandı. Kontrol ihalesi işi de 140 bin TL." şeklinde konuştu. 



Son Haber


Geri Dön